Αγγλία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
garoufalakis
- Βασικός Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αγγλία
elpis o theos
Να με συγχωρείς όσο κι'αν θέλουν να μας χαλάσουν δεν γίναμε και Αγγλία, εδώ ακούς όλη την ημέρα να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες ο κόσμος πηγαίνει στην Εκκλησία από έθιμο, οι περισσότεροι νηστεύουν όλη την Μ.Εβδομάδα και από το πρωϊ του Μ.Σαββάτου μέχρι στις 12 το μεσημέρι την πρώτη Ανάσταση τα καταστήματα δεν κάνουν συναλλαγές με χρήμα.zafeiris έγραψε:Δυστυχώς και εδώ τα ίδια γίνονται. Μεγάλη Παρασκευή είναι γεμάτα τα μαγαζια ( ουζερι, ταβέρνες, μπαρ.....)
Μπορεί να έχουμε πολλά στραβά όμως δεν είμαστε τελειωμένοι κάποια τα κρατάμε ακόμη. Οι Άγγλοι όπως και οι περισσότεροι δυτικοί είναι κατ'ουσίαν άθεοι εδώ ακόμη πολύς κόσμος έστω και χωρίς γνώση θεολογική πιστεύει ακόμη.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι πώς το βλέπει κάποιος. Αν δεις τα μπαρ της Μ. Παρασκευής, που όντως έχουν κόσμο, θα πεις ότι οι Έλληνες είναι Χριστιανοί κατ' ευφημισμόν!
Αν δεις τις Εκκλησίες που επίσης είναι γεμάτες, θα πεις ότι οι Έλληνες έιναι πραγματικά ορθόδοξοι!
Υπάρχουν οι μεν και οι δε! Σε όλες τις χώρες! Τα ποσοστά διαφέρουν βέβαια, αλλά ποιός μπορεί να μας τα πει με ακρίβεια;
Οι πραγματικοί Χριστιανοί πάντως δεν φαίνονται και δεν διαφημίζονται, σε σημείο που οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν! Αλλά, ευτυχώς για μας, υπάρχουν!
Αν δεις τις Εκκλησίες που επίσης είναι γεμάτες, θα πεις ότι οι Έλληνες έιναι πραγματικά ορθόδοξοι!
Υπάρχουν οι μεν και οι δε! Σε όλες τις χώρες! Τα ποσοστά διαφέρουν βέβαια, αλλά ποιός μπορεί να μας τα πει με ακρίβεια;
Οι πραγματικοί Χριστιανοί πάντως δεν φαίνονται και δεν διαφημίζονται, σε σημείο που οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν! Αλλά, ευτυχώς για μας, υπάρχουν!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ΟΝΤΩΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΠΑΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ! ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΝ! ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΥΝ ΜΙΑΣ Κ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ Κ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Στην Ελλάδα για όσους είναι Χριστιανοί στο όνομα και μόνο η Μ. Παρασκευη είναι ευκαιρία για να βγουν να φάνε θαλασσινά. Δείτε και τα δελτία των ειδήσεων που εκείνη την μέρα δεν εχουν τίποτα αλλο να δειξουν. Βέβαια πολύ περισσότερος κόσμος θα πάει στην Εκκλησια ή στην περιφορά του Επιταφίου σε σχεση με όσους πάνε κάθε Κυριακή.
Οσο για την Κυριακή του Πάσχα είναι πασίγνωστο οτι το 98% όσων πάνε στην Εκκλησια θα φύγουν μετά το Χριστός Ανέστη για να πάνε για μαγειρίτσα. Μένουμε στα φιλιά και στις λαμπάδες spiderman για τα πιτσιρίκια. Χωρίς να θέλω να το παίξω ο τέλειος Χριστιανός αν μη τι άλλο κάποιοι τρώνε τη μαγειρίτσα με 2 ώρες καθυστέρηση. Χάλασε ο κόσμος;
Οσο για την Κυριακή του Πάσχα είναι πασίγνωστο οτι το 98% όσων πάνε στην Εκκλησια θα φύγουν μετά το Χριστός Ανέστη για να πάνε για μαγειρίτσα. Μένουμε στα φιλιά και στις λαμπάδες spiderman για τα πιτσιρίκια. Χωρίς να θέλω να το παίξω ο τέλειος Χριστιανός αν μη τι άλλο κάποιοι τρώνε τη μαγειρίτσα με 2 ώρες καθυστέρηση. Χάλασε ο κόσμος;
Και εγω τα ιδια εκανα καθολου δεν εμπαινα στην εκκλησια την Ανασταση για να δω τα δυναμιτακια, και μολις τελειωναν εφευγα σφαιρα για μαγειριτσα...
Αλλα να που ο Κυριος με εκανε και ειδα λιγο καλυτερα και τωρα φευγω 12 και μιση :D :D :D :D :D
Αυτοι που πανε σπιτι τωρα στις 12.05, μπορει σε μερικα χρονια με την βοηθεια του Θεου να ειναι Αγιοι.
Ας θυμηθουμε την παραβολη των εργατων του αμπελωνα.
Αλλα να που ο Κυριος με εκανε και ειδα λιγο καλυτερα και τωρα φευγω 12 και μιση :D :D :D :D :D
Αυτοι που πανε σπιτι τωρα στις 12.05, μπορει σε μερικα χρονια με την βοηθεια του Θεου να ειναι Αγιοι.
Ας θυμηθουμε την παραβολη των εργατων του αμπελωνα.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πάντα αυστηρός ο Νικόλας!
Όχι βέβαια ότι έχεις άδικο, αλλά έχω την άποψη ότι οι αδελφοί μας θέλουν να σχολιαστεί μια απογοητευτική συμπεριφορά που δείχνουμε κατά την αυστηρότερη (από πλευράς νηστείας) μέρα του έτους!
Δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε καλοί, ούτε ότι οι άλλοι είναι κακοί! Αλλά, δυστυχώς, σ' αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που ζούμε όλο και περισσότερο ενδίδουμε!
Επειδή όμως είναι δύσκολες οι εποχές, είναι και οι πλεον κατάλληλες για να κάνουμε αγώνα!
Μακάριοι όσοι το εκμεταλλευθούν!
Όχι βέβαια ότι έχεις άδικο, αλλά έχω την άποψη ότι οι αδελφοί μας θέλουν να σχολιαστεί μια απογοητευτική συμπεριφορά που δείχνουμε κατά την αυστηρότερη (από πλευράς νηστείας) μέρα του έτους!
Δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε καλοί, ούτε ότι οι άλλοι είναι κακοί! Αλλά, δυστυχώς, σ' αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές που ζούμε όλο και περισσότερο ενδίδουμε!
Επειδή όμως είναι δύσκολες οι εποχές, είναι και οι πλεον κατάλληλες για να κάνουμε αγώνα!
Μακάριοι όσοι το εκμεταλλευθούν!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Νομιζω οτι περιγράφουμε την κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε και δεν κατακρίνουμε. Προσωπικά δεν εχω πρόβλημα ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και ας μην έρθει και στην Εκκλησία καθόλου. Αλλά δεν είναι λυπηρό; Να δηλώνουμε χριστιανοί μόνο όταν θέλουμε π.χ. να έχουμε αργίες; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αμόλυντο και αναμάρτητο επειδή μένω μέχρι το τέλος το Πάσχα στην εκκλησία. Αλλά το γεγονός είναι γεγονός. Ούτως η άλλως αυτός που αξίζει στα μάτια του Θεού θα δικαιωθεί. Αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι λόγος για να επικροτούμε κι όλας αυτή την τακτική έτσι δεν είναι;