Βρίσκομαι σε δίλημμα... (πάτερ Ανδρεας Κονάνος )

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Βρίσκομαι σε δίλημμα... (πάτερ Ανδρεας Κονάνος )

Δημοσίευση από Domna »

Να σε ρωτήσω κάτι

Βρίσκομαι σε δίλημμα...

Μου ζήτησαν να βγουν οι εκπομπές ¨Αθέατα Περάσματα¨ σε βιβλίο, ή μάλλον σε βιβλία, καθώς δεν χωρούν όλες σ' ένα...
Κι ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σου για το ενδεχόμενο αυτής της έκδοσης

Πιο συγκεκριμένα.
Ο εκδοτικός οίκος ¨Ακρίτας¨ θέλησε να συνεργαστούμε προκειμένου να εκδοθούν οι εκπομπές που εδώ και 2 χρόνια περίπου κάνουμε.
Δεν θα βγουν, μου είπαν, όλες σ' ένα βιβλίο, μα σε περισσότερα. Κάθε βιβλίο θα περιλαμβάνει περίπου 10 εκπομπές, γραμμένες σε κείμενο, με τρόπο που θα διατηρεί τη ζωντάνια κι αμεσότητα του προφορικού λόγου, χάρη στη δική σου συμμετοχή. Αρκετοί από σας είστε αυτοί που δακτυλογράφησαν τις εκπομπές. Και συνεχίζουν και για τις επόμενες...
Το βιβλίο αυτό μάλλον θα συνοδεύεται και με CD που θα υπάρχουν οι αντίστοιχες εκπομπές, ώστε να μπορεί κάποιος και να τις ακούσει.

Βρίσκομαι όμως σε δισταγμό. Δεν ξεκίνησα ποτέ την εκπομπή με τέτοια όνειρα και προοπτικές.
Ξεκίνησα να κάνω την εκπομπή για σένα, για όσους εξομολογώ, για τους φίλους και γνωστούς πιστούς της Εκκλησίας μας, και για όσους νιώθουν κάποια εγγύτητα και συγγένεια με τις τοποθετήσεις, το ύφος, το ήθος και τις απόψεις που εκφράζει αυτή η εκπομπή...

Πώς το βλέπεις εσύ; Προσωπικά, δεν ξέρω τι νόημα θα έχει κάτι τέτοιο. Για να σου μιλήσω με ειλικρίνεια, αναρωτιέμαι : θα βγει κάτι απ' αυτή την υπόθεση, θα κυκλοφορήσει άραγε ένα τέτοιο βιβλίο, έχει νόημα, θα το πάρει κανείς;..
'Η, θα μπούμε σε μια περιπέτεια και διαδικασία χωρίς να υπάρχει λόγος κι ανταπόκριση;...

Κι επειδή έχω αυτούς τους δισταγμούς, δεν το κυνηγώ. Ήδη νιώθω ότι κάνω πολλά ανοίγματα, ότι λέω πολλά, βρίσκομαι διαρκώς σε εξωστρεφή δράση, αντί να κλειστώ λίγο, για να ζήσω αυτό που λένε τα πατερικά κείμενα, ότι , η μέλισσα για να κάνει το μέλι κλείνεται στην ησυχία της κυψέλης...
Απ' την άλλη, αρκετοί ζήτησαν να μπορούν να έχουν και σε κείμενο τις εκπομπές. Αρκετοί μου έστειλαν επιστολές λέγοντας ότι τα γράφουν μόνοι τους σε κείμενα και τα χρησιμοποιούν σε ενορίες και σε αγιογραφικές συναντήσεις, σε σχολικές τάξεις κλπ.

Θα ήθελα τη γνώμη σου. Δεν είσαι πλέον ξένος ή ξένη για μένα. 'Αλλωστε εσύ θα είσαι ο αποδέκτης αυτών των κειμένων, αν τελικά κυκλοφορήσουν...

Αν λοιπόν θυμηθείς, όταν την επόμενη φορά έρθεις για εξομολόγηση, πες μου πώς το βλέπεις εσύ. 'Η, αν είσαι απλά ακροατής ή γνωστός, φίλος, ή φίλη, στείλε μου αν θες ένα e-mail λέγοντάς μου τη γνώμη σου, την οποία θα λάβω πολύ υπόψη, προκειμένου να προχωρήσει, ή να σταματήσει αυτή η σκέψη...

Ευχαριστώ
για τη συνεργασία κι εμπιστοσύνη
π. Ανδρέας

http://users.hol.gr/~texgeo/ekpompes.htm

e-mail: atheata.perasmata@yahoo.gr
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”