Μια ωραια ιστορια!!!

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5165
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες

Μια ωραια ιστορια!!!

Δημοσίευση από smarti »

Πριν χρονια ειχα διαβασει μια ωραια ιστορια.Δεν θυμαμαι ακριβως τα προσωπα ποια ηταν ,αλλα θα προσπαθησω να την πω με παραπλησια ατομα.
Μια φορα ηταν ενας γεροντας με τον υποτακτικο του και εκει που περπατουσαν διψασαν και θελησαν να ποιουν νερο.Βλεπουν λοιπον εναν ανθρωπο αραγμενο κατω απο τη σκια του δεντρου και των παρακαλανε να τους βγαλει νερο απο το πηγαδι.Ο τεμπελης ομως ,δεν ειχε ορεξη ,γιατι μαλλον βαριοταν και ετσι δεν τους εβγαλε νερο.
Πανε τοτε ποιο κατω και ο γεροντας διψασε και βλεπουν ενα πηγαδι και μια γυναικα.Η γυναικα μολις τους ειδε ετρεξε να τους υποδεχτει και να δωσει να πιει ο γεροντας και ο υπατακτικος του νερο.Ηταν πολυ φιλοτιμη.
Εκει που περπατουσαν μετα ,ρωταει ο υποτακτικος τον γεροντα ,γιατι ειναι ετσι οι ανθρωοι?Ο ενας να ειναι τεμπελης και αφιλοτιμος και η αλλη γυναικα να ειναι πολυ φιλοτιμη και δουλευτιαρα.
Και απανταει ,ο γεροντας,,Θα δεις οτι ο θεος θα τα φερει ετσι ,ωστε ο τεμπελης και αφιλοτομος να παντρευτει αυτην την κοπελα που ειναι ακριβως το αντιθετο!!!
Πραγματικα δεν θυμαμαι ,που το ειχα διαβασει και μου αρεσε.Το εγραψα με δικα μου λογια.Αν ξερει καποιος την σωστη ιστορια ας μας την γραψει και εμενα συγχωρεστε με. :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”