Oμορφιά

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Oμορφιά

Δημοσίευση από smarti »

Μπορειτε ,και βλεπετε την ομορφια που υπαρχει γυρο μας?
Υπαρχει τοσο στεναχωρια ,τοσο καιμος ,τοσο απογοητευση,που ομως αν κοιταξουμε λιγο γυρο μας ,σε ενα τριανταφυλλο τα ροδοπεταλα του οταν πεφτουν ,ενα ηρεμο γαληνιο ηλιοβασιλεμα ,ενα ρυακι που κυλαει,τα φυλλα τον δεντρων που ανεμιζουν και μετα πεφτουν,μπορουμε να παρουμε κουραγιο και να φερουμε στην φαντασια μας αυτην την μαγευτικη αυρα που αν αφησουμε μας πλυμιριζει τις ψυχες μας.Ο θεος μας τα εδωσε ολα πλουσιοπαροχα και τα καλα και τα κακκα.Ειναι στο χερι μας ,να μπορεσουμε να εξαντλησουμε οτι καλο μπορει να βγει ,εστω και απο μια στεναχωρια ,απο ενα αρρωστο παιδακι που εχουμε σπιτι μας ,απο την στεναχωρια που εχουμε οταν χασουμε ενα αγαπημενο προσωπο.Παρτε κουραγιο ,κοιταξτε γυρο σας και θα δειτε οτι κατι πολυ μικρο κατι που το θεωρουμε αυτονοητο ,μπορει να μας δωσει μια ωραια δοση δυναμης ,να συνεχισουμε γι αυτο που ηρθαμε να κανουμε πανω στη γη.
Σας ευχομαι ενα ωραιο Π.Σ.Κ.Με πολυ αγαπη!!!!!!!!!! :) :) :)
Σας ευχαριστω , για ολα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από strumfi »

Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ευχομαι ,ολη η ευτυχια του κοσμου να ρθει σε σενα και να την εχεις για παντα στη καρδια σου!!!!!!!! :) :) :) :) :)
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexandergreek »

Η ομορφιά είναι επίσης όταν κοιτάζουμε τα μάτια εκείνου που αγαπάμε, και διαβάζουμε μέσα τους τον έρωτα για το πρόσωπό μας...
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

Ναί.
Οπως στή διαφήμηση ενός αναψυκτικού πού αλλα λέει καί αλλα σκεφτεται ο καθε ενας :razz:
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η ομορφιά κρύβεται στα συναισθήματά μας. Όταν υπάρχουν συναισθήματα αγάπης, Χριστιανικής αγάπης (αγάπη =πόνος για το πρόβλημα του αδελφού μας και θυσιάζω κάτι από την καλοπέρασή μου προκειμένου να τον ανακουφίσω λίγο), τότε ναι μπορεί η ψυχή μου να αντικρύσει παντού γύρω της την ομορφιά του κόσμου αυτού, όπως τον έπλασε ο Θεός.
Αν μιλάμε για ερωτικά συναισθήματα, τότε πάμε αλλού, τότε η ομορφιά είναι εφήμερη : σήμερα μου αρέσεις, αύριο όμως μπορεί να μου αρέσει κάποια άλλη, που ίσως να έχει ωραιότερο μαλλί, ή ωραιότερα μάτια, ή ωραιότερο σώμα! Και εφόσον ερωτεύομαι μιαν άλλη δεν μπορεί να αγαπώ κι εσένα! Είναι πολύ έντονη αλλά πολύ φτωχή, πάρα πολύ φτωχή η ερωτική ομορφιά.
Ο έρωτας, θεωρώ, είναι ένα ακραίο συναίσθημα, αλλά και εφήμερο και περιέχει πολύ εγωισμό μέσα του. Γι 'αυτό και χρειάζεται πολλή προσοχή στη διαχείρισή του. Που όσο εύκολο είναι να το λες τόσο δύσκολο είναι να το κάνεις, ιδιαίτερα αν αφεθείς να "δαγκώσεις τη λαμαρίνα"! Καλόν είναι να συνυπάρχει πάντοτε και η λογική μέσα στον έρωτα, η εκτίμηση του ατόμου για τις αρετές του. Αυτά τα δύο όμως είναι μάλλον αντικρουόμενα στοιχεία.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
alexandergreek
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από alexandergreek »

aposal έγραψε:Η ομορφιά κρύβεται στα συναισθήματά μας. Όταν υπάρχουν συναισθήματα αγάπης, Χριστιανικής αγάπης (αγάπη =πόνος για το πρόβλημα του αδελφού μας και θυσιάζω κάτι από την καλοπέρασή μου προκειμένου να τον ανακουφίσω λίγο), τότε ναι μπορεί η ψυχή μου να αντικρύσει παντού γύρω της την ομορφιά του κόσμου αυτού, όπως τον έπλασε ο Θεός.
Αν μιλάμε για ερωτικά συναισθήματα, τότε πάμε αλλού, τότε η ομορφιά είναι εφήμερη : σήμερα μου αρέσεις, αύριο όμως μπορεί να μου αρέσει κάποια άλλη, που ίσως να έχει ωραιότερο μαλλί, ή ωραιότερα μάτια, ή ωραιότερο σώμα! Και εφόσον ερωτεύομαι μιαν άλλη δεν μπορεί να αγαπώ κι εσένα! Είναι πολύ έντονη αλλά πολύ φτωχή, πάρα πολύ φτωχή η ερωτική ομορφιά.
Ο έρωτας, θεωρώ, είναι ένα ακραίο συναίσθημα, αλλά και εφήμερο και περιέχει πολύ εγωισμό μέσα του. Γι 'αυτό και χρειάζεται πολλή προσοχή στη διαχείρισή του. Που όσο εύκολο είναι να το λες τόσο δύσκολο είναι να το κάνεις, ιδιαίτερα αν αφεθείς να "δαγκώσεις τη λαμαρίνα"! Καλόν είναι να συνυπάρχει πάντοτε και η λογική μέσα στον έρωτα, η εκτίμηση του ατόμου για τις αρετές του. Αυτά τα δύο όμως είναι μάλλον αντικρουόμενα στοιχεία.
Υπάρχουν ζευγάρια που έζησαν με αμοιβαίο έρωτα και αγάπη για 40+ χρόνια... έχω ακούσει περιπτώσεις...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ναι γιατί εκτός απο έρωτα υπήρχε και εκτίμηση!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Cordelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Cordelia »

aposal έγραψε:.... Όταν υπάρχουν συναισθήματα αγάπης, Χριστιανικής αγάπης .... τότε ναι μπορεί η ψυχή μου να αντικρύσει παντού γύρω της την ομορφιά του κόσμου αυτού, όπως τον έπλασε ο Θεός.

Αν μιλάμε για ερωτικά συναισθήματα.... τότε η ομορφιά είναι εφήμερη : σήμερα μου αρέσεις, αύριο όμως μπορεί να μου αρέσει κάποια άλλη, που ίσως να έχει ωραιότερο μαλλί, ή ωραιότερα μάτια, ή ωραιότερο σώμα! Και εφόσον ερωτεύομαι μιαν άλλη δεν μπορεί να αγαπώ κι εσένα! Είναι πολύ έντονη αλλά πολύ φτωχή, πάρα πολύ φτωχή η ερωτική ομορφιά.

:arrow: 'Ολοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι. :!:
Η ασχήμια που κρύβουμε μέσα μας εμποδίζει να το δούμε.
Ακόμη και άνθρωποι με δυσμορφίες είναι πανέμορφοι, αν τους δούμε όπως τους αξίζει, κι όχι με τα κριτήρια της δήθεν ομορφιάς που μας επιβάλλουν νυχθημερόν τα ΜΜΕ.

Όσο για τον έρωτα και την αγάπη δεν θεωρώ ότι είναι τόσο εφήμερα και τόσο επιφανειακά, ώστε να στηρίζονται στο ποιος έχει ωραιότερα μάτια, μαλλιά, σώμα κ.ο.κ.

Όταν αγαπάς πραγματικά κάποιον, τον βλέπεις πανέμορφο, όπως κι αν είναι, και φυσικά δεν επηρεάζεσαι από την εξωτερική εμφάνιση κανενός. ;;)
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ο έρωτας, θεωρώ, στηρίζεται 100% στην εξωτερική εμφάνιση, γι' αυτό και είναι πολύ έντονο συναίσθημα, πολύ επιφανειακό, αλλά και με ημερομηνία λήξεως (το τελευταίο το έχει πει ψυχίατρος). Γι' αυτό και έχει μέσα του πολύ εγωισμό, και ένα σωρό άλλα παρελκόμενα πάθη (οργή, ζήλια κλπ). Όταν φύγει ο έρωτας, αυτό που μένει, νομίζω, είναι η πραγματική σχέση του ζευγαριού, το υπόβαθρο. Αν πρόκειται για δύο άτομα που συμφωνούν στις αρχές τους και υπάρχει αλληλοεκτίμηση και σεβασμός (αγάπη), τότε μπορούν να αντέξουν στις δυσκολίες, αν όχι...άντε γεια!
Αν το κριτήριο επιλογής συντρόφου είναι μόνον η εξωτερική εμφάνιση, ή η ερωτική ...τέχνη, τότε εύκολα υπεισέρχονται και άλλοι στην υποτιθέμενη σχέση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”