Internet στο Άγιον Όρος
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Τακτικό Μέλος
Internet στο Άγιον Όρος
Έχω ακούσει ότι ορισμένοι μοναχοι στο Αγιον Όρος διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μαλιστα είναι συνδεδεμένοι και στο internet! Εχει ακούσει - δει κάποιος από τα μέλη κάτι τέτοιο?
Μήπως αν ισχύει κάτι τέτοιο αρχίσει να χάνεται η παραδοση και στον τελευταίο πύργο της ορθοδοξίας?
πάντως θα ήταν παρα πολυ ενδιαφέρον καποια από τα μέλη να ηταν μοναχοι (όπως ο πατέρας Αντώνιος) και να "συνομιλουσαμε " για διάφορα θέματα!
όπως ενδιαφέρον θα ηταν αν καποια μέλη ηταν ιερεις..(εκτός κι αν υπάρχουν ηδη...)
Μήπως αν ισχύει κάτι τέτοιο αρχίσει να χάνεται η παραδοση και στον τελευταίο πύργο της ορθοδοξίας?
πάντως θα ήταν παρα πολυ ενδιαφέρον καποια από τα μέλη να ηταν μοναχοι (όπως ο πατέρας Αντώνιος) και να "συνομιλουσαμε " για διάφορα θέματα!
όπως ενδιαφέρον θα ηταν αν καποια μέλη ηταν ιερεις..(εκτός κι αν υπάρχουν ηδη...)
Το θέμα είναι πώς την χρησιμοποιείς την τεχνολογία και για ποιό λόγο και σκοπό.
Εγώ είμαι μοναχός στο Αγιον Όρος και χρησιμοποιώ το Η/Υ και το ιντερνετ για συγκεκριμμένους σκοπούς...και εδώ μπαίνω γιατι ταιριάζει με την ιδιότητα μου...Αν θέλει καποιος ιδιαίτερες διευκρινήσεις ας στείλει πρ.μήνυμα.
Χαίρετε.
Εγώ είμαι μοναχός στο Αγιον Όρος και χρησιμοποιώ το Η/Υ και το ιντερνετ για συγκεκριμμένους σκοπούς...και εδώ μπαίνω γιατι ταιριάζει με την ιδιότητα μου...Αν θέλει καποιος ιδιαίτερες διευκρινήσεις ας στείλει πρ.μήνυμα.
Χαίρετε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Και για τη Σιμωνόπετρα έχω ακούσει επίσης, που φημίζεται για το μορφωτικό επίπεδο των μοναχών της. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό και επιβεβλημένο. Προσωπικά ένα βράδυ ωφελήθηκα πάρα πολυ από ένα π.μ. που έστειλα σε κάποιον ιερέα από το φόρουμ εδώ (όχι τον γνωστό συντονιστή) και πήρα στήριγμα και παρηγοριά. Είχε όμως pc και ήταν online και ήταν αργά και ήμουν τυχερή!
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές εδώ πέρα αλλά επιτρέψτε μου πάτερ μία ερώτηση :Koyk έγραψε:Το θέμα είναι πώς την χρησιμοποιείς την τεχνολογία και για ποιό λόγο και σκοπό.
Χαίρετε.
ο γέροντας Παΐσιος πως θα έβλεπε έναν μοναχό με λαπτόπ ακόμη και αν ο σκοπός είναι καλός, στο Περιβόλι Της;
Μήπως ειδικά το Άγιον Όρος πρέπει να κρατήσει τον χαρακτήρα του;
-
- Έμπειρος Αποστολέας
Όταν γίνεται σωστή χρήση τότε το ιντερνετ μπορεί να βοηθήσει.
Θεωρώ ότι ένας μοναχός του Αγίου Όρους μπορεί να δώσει πολλές απαντήσεις στα ερωτηματά μας.
Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω την άποψη του πάτερ στα πνευματικά μας ερωτήματα 'οπως και να μοιράζετε μαζί μας τις πνευματικές του εμπειρίες (όσες πιστεύει ότι άν τις αναφέρει θα οφελήσει το ποιμνίο)
Επίσης θα ήθελα να δω και τις προτάσεις του σε βιβλία της θρησκείας μας.
Ευχαριστώ.
Θεωρώ ότι ένας μοναχός του Αγίου Όρους μπορεί να δώσει πολλές απαντήσεις στα ερωτηματά μας.
Προσωπικά θα ήθελα να βλέπω την άποψη του πάτερ στα πνευματικά μας ερωτήματα 'οπως και να μοιράζετε μαζί μας τις πνευματικές του εμπειρίες (όσες πιστεύει ότι άν τις αναφέρει θα οφελήσει το ποιμνίο)
Επίσης θα ήθελα να δω και τις προτάσεις του σε βιβλία της θρησκείας μας.
Ευχαριστώ.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας
Καλα είναι να μην μπερδεύουμε τα πράγματα....ο γ.Παΐσιος ήταν κελλιώτης -ασκητής εγώ ειμαι κοινοβιάτης και το χρησιμοποιώ για αναγκες της μονής...αγορές, προμήθειες, επικοινωνίες...(θα μου πεις αυτό που κάνω είναι ανάγκη της Μονής?? τέλος πάντων ποιός κάνει πάντα αυτό που πρέπει εφόσον δεν είναι και εφάμαρτο??)
Αυτό που μπορώ να παραδεχτώ πάντως είναι οτι σίγουρα θα μπορούσαμε και χωρίς αυτό...αλλα μήν είστε τόσο αυστηροί πάντα με τους μοναχούς...Σκεφτήτε ότι αυτοί κάποτε ήταν της παρέας σας ή και φίλοι σας ακόμα...τί έγινε ξαφνικά έγιναν ερημίτες και αββάδες???
Ο Θεός την προαίρεση του καθενός μας θα κρίνει πρώτα...
Ευλογείτε.
Αυτό που μπορώ να παραδεχτώ πάντως είναι οτι σίγουρα θα μπορούσαμε και χωρίς αυτό...αλλα μήν είστε τόσο αυστηροί πάντα με τους μοναχούς...Σκεφτήτε ότι αυτοί κάποτε ήταν της παρέας σας ή και φίλοι σας ακόμα...τί έγινε ξαφνικά έγιναν ερημίτες και αββάδες???
Ο Θεός την προαίρεση του καθενός μας θα κρίνει πρώτα...
Ευλογείτε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Θεωρώ πως δεν θα 'πρεπε να έχει Ίντερνετ το Άγιον Όρος,χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις καλοπροαίρετες προθέσεις σας πάνω στην χρήση του.
Έτσι διεισδύει η εκκοσμίκευση στον πιο Άγιο τόπο της Ορθοδοξίας,και ξεθωριάζει η Πνευματικότητα του Όρους.
Κάποιος ανέφερε πως όταν περνούσαν τα καλώδια του ΟΤΕ μέσα στο Όρος εθεάθη ο διάβολος να χαμογελά (ευχαριστημένος γι'αυτό που έβλεπε).Αυτό δεν σας προβληματίζει?
Αγαπητέ μου αδελφέ πάντως ελπίζω με την προσευχή να σε φωτίζει ο Θεός ώστε να χρησιμοποιείς το Ίντερνετ όσο πρέπει και όπως πρέπει.
Έτσι διεισδύει η εκκοσμίκευση στον πιο Άγιο τόπο της Ορθοδοξίας,και ξεθωριάζει η Πνευματικότητα του Όρους.
Κάποιος ανέφερε πως όταν περνούσαν τα καλώδια του ΟΤΕ μέσα στο Όρος εθεάθη ο διάβολος να χαμογελά (ευχαριστημένος γι'αυτό που έβλεπε).Αυτό δεν σας προβληματίζει?
Αγαπητέ μου αδελφέ πάντως ελπίζω με την προσευχή να σε φωτίζει ο Θεός ώστε να χρησιμοποιείς το Ίντερνετ όσο πρέπει και όπως πρέπει.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας