Σελίδα 1 από 1

Θαύμα σε αλλόθρησκους

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 20, 2008 12:15 pm
από vasilikirimp
Πριν απο χρόνια οι γονείς ( οι οποίοι ζουν ακομη στη Γερμανια ) είχαν μαγαζί.
Στο μαγαζί ερχόταν συχνά ένα ζευγάρι Γερμανών -ό άντρας άθεος και η γυναίκα καθολική.
Όσοι γνωρίζουν ή έζησαν Γερμανία θα καταλαβαίνουν.
Αυτό το ζευγάρι ήθελα απελπισμένα να κανει παιδί αλλά δυστυχώς τίποτα ( 10 χρονια προσπαθούσαν ).
Ο πατέρας μου λοιπόν κάποια στιγμή ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα θρήσκος τους είπε πως τωρα που θα παω στην Ελλάδα έχει ένα μοναστήρι που σου δινουν ένα μήλο και κάνεις παιδιά.
Περιπαιχτικά το είπε για να μη πω τη πιο βαρειά κουβέντα δηλ.ειρωνικά.
Εν παση περιπτώση ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα οι γονείς μου και την προτελευταία μέρα πριν φύγουν για Γερμανία πάλι πίσω πήγαν στη Μονή της Αγ.Ειρήνης Χρυσοβαλάντος και πήραν το περίφημο μήλο.
Η όλη κίνησή τους δηλ. του πατέρα μου δε προερχόταν απο βαθειά πίστη - απλά σου λέει ας παω το μήλο μια και το υποσχέθηκα.
Πράγμα που έγινε και μάλιστα επειδή επέστρεφαν οδικώς και πάλι στη Γερμανία σε όλο το ταξίδι και όταν παρέδωσαν το μήλο στη γυναίκα ( στη γερμανίδα ) δεν είχε παθει τίποτα και μάλιστα μοσχομύριζε.
Η Γερμανίδα μετά απο " ξυνίλες " το έφαγε.
Στους 6 μήνες ήταν έγκυος και γέννησε κανονικά ένα υγειέστατο κοριτσάκι.
Οι γονείς μου έμειναν με το στόμα ανοικτό - διότι ξέχασα να σας πω ότι αρκετοί γιατροί της είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να μείνει έγκυος διότι υπήρχε ένα πρόβλημα εκ γεννετής και δε μπορούσε να ξεπεραστεί.
Εν πάσει περιπτώση εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι η γυναίκα ουδέποτε παραδέχτηκε το ενδεχόμενο ότι πιθανόν ( κατ εμάς σίγουρα ) ήταν καθαρό θαύμα , ο δε άντρας της την επόμενη χρονιά ήρθε στην Ελλάδα και τον πήγαν στη Μονή διότι δε πίστευε και νόμιζε ότι το μήλο το ετοίμασε έτσι για πλάκα ο πατέρας μου και το έδωσε στη σύζυγό του.
Κανείς τους δεν άλλαξε τα πιστεύω τους παραμένουν ώς έχουν - βέβαια ο άντρας άλλαξε λίγο όταν πήγε στη Μονή και είδε πραγματικά τι συμβαίνει.
Αναρωτιέμαι όμως εγώ - η φιλευσπλαχνία του Θεού αγκαλιάζει όλους χωρίς διάκριση ακόμη και όταν αμφιβάλλεις για 'αυτόν.
Μήπως όμως μεσω του γεγονότος που το έζησε όλη μου η οικογένεια θέλησε να ταρακουνήσει τους γονείς μου και ιδιαίτερα το πατέρα μου ώστε να συνειδητοποιήσει την ύπαρξή του;

Re: Θαύμα σε αλλόθρησκους

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 20, 2008 12:36 pm
από theodora
Την σοφία και τα μυστηριά Του κανείς δεν τα γνωρίζει αδελφή μου.
Πάντως εάν ο Κύριος επιθυμούσε όλοι να πιστέψουμε και να τον προσκυνήσουμε θα το έκανε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Σίγουρα κάποια χαραμάδα σε μία σκληρή καρδιά θα άνοιξε με αυτό το γεγονός, αλλά σε ποιανού την καρδιά? Ποιά ψυχούλα, ποιά καρδιά και ίσως ποιό μυαλό να τραντάχτηκε ή να προβληματίστηκε θα το μάθουμε κάποτε όλοι μαζί :)

Ας είναι ευλογημένο το Όνομα Του το Άγιο!!

Re: Θαύμα σε αλλόθρησκους

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 20, 2008 12:47 pm
από filotas
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Αγάπη του Θεού αγκαλιάζει όλους του ανθρώπους κι όχι μόνο τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά του και θέλει να έρθουν σε "επίγνωσιν αληθείας". Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους, που μόνο η Σοφία Του γνωρίζει.

Όμως στο συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχουν πολλές απορίες:

1. Είναι γνωστό ότι το Μοναστήρι της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αττικής είναι παλαιοημερολογίτικο. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να θεωρήσουμε ότι μεταδόθηκε Θεία Χάρις μέσω σχισματικού μοναστηριού (Όχι ότι είναι αδύνατον, η Χάρις του Θεού ότι θέλει κάνει).

2. Δεν προκλήθηκε αποτέλεσμα από το θαύμα. Συνήθως ο Θεός πραγματοποιεί θαύματα, όταν υπάρχει ελπίδα θετικού αποτελέσματος, είτε στους άμεσα εμπλεκόμενους είτε στο περιβάλλον τους. Γι αυτό συνήθως τα θαύματα γίνονται σε ανθρώπους που έχουν πίστη στο Θεό εμφανή ή υποβόσκουσα.

Τέλος πάντων. Κανείς δεν μπορεί ν' αποδείξει ούτε ότι είναι θαύμα, ούτε και το αντίθετο. Όμως τα παραπάνω δεδομένα κάνουν εμένα τουλάχιστον ν' αμφιβάλω αν ήταν θαύμα εκ Θεού. Όμως μόνο ο Κύριος ξέρει τελικά τι έγινε και μπορεί τ' αποτελέσματά του να φανούν αργότερα.

Re: Θαύμα σε αλλόθρησκους

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 21, 2008 7:42 am
από aposal
Πίστη και λογική. Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κοστώφ απαντά στις ερωτήσεις του Μανώλη Μελινού (Αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο)

ΜΜ : Συχνά ακούμε πολλούς να μιλούνε για θαύματα που γίνονται έξω από τη μάντρα της Εκκλησίας. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτά;
ΙΚ : Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξ αρχής, ότι η εκτέλεση ενός θαύματος δεν αποτελεί χορήγηση πιστοποιητικού ορθής πίστης εκ μέρους του Θεού προς τον επιτελούντα, ή προς εκείνον στον οποίον γίνεται το θαύμα αυτό. Αποτελεί απλά δείγμα της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο, ως πάσχον πλάσμα Του ανεξάρτητα από την θρησκευτική του τοποθέτηση έναντι Αυτού. Θαύματα θεραπείας δηλαδή – διότι αυτά ενδιαφέρουν – γίνονται και στους Καθολικούς και στους Μουσουλμάνους και στους Προτεστάντες και στους Βουδιστές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η πίστη όλων αυτών είναι η σωστή. Απλά ο Θεός λυπάται το άρρωστο πλάσμα Του και το θεραπεύει, τίποτε άλλο. Αυτά όσον αφορά τα θαύματα που ενεργεί ο Θεός. Γιατί θαύματα ενεργεί και ο διάβολος. Δεν μετασχηματίζεται μόνο σε άγγελο φωτός, αλλά μπορεί και να θαυματουργεί παρόμοια με τον Θεό και του Αγίους του.