ευχαριστούμε το Θεό?

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ευχαριστούμε το Θεό?

Δημοσίευση από eleimon »

Ο Λόγος του Θεού είναι απλός και κατηγορηματικός: "Κατά πάντα ευχαριστείτε" (Α΄ Θεσσαλονικείς ε΄ 18).
Το "κατά πάντα" δεν σηκώνει καμιά αλλαγή, καμιά διόρθωση, καμιά ερμηνεία, γιατί είναι τόσο καθαρό, τόσο αυτονόητο. Για όλα πρέπει να ευχαριστούμε. Και είμαστε τόσο μακριά από αυτό!

Ευχαριστούμε τον Θεό όταν η υγεία μας είναι καλά. Μα δεν Τον ευχαριστούμε όταν πονάμε, όταν πρόκειται να υποστούμε κάποια εγχείρηση, όταν η ζωή μας κινδυνεύει. Τότε, δεν μπορούμε να Τον ευχαριστήσουμε.

Ευχαριστούμε τον Θεό, όταν η δουλειά μας πηγαίνει καλά, όταν κερδίζουμε αρκετά χρήματα. Δεν Τον ευχαριστούμε όμως, όταν η δουλειά μας δεν πάει καλά, όταν δεν πάρουμε προαγωγή, όταν δεν μας δώσουν αύξηση, όταν ακόμη χάσουμε τη δουλειά μας και στερούμαστε. Όμως ο Λόγος του Θεού είναι σαφής και κατηγορηματικός: "κατά πάντα ευχαριστείτε". Μα δεν έχουμε τη γνώση, την πίστη, το θάρρος, την αγάπη να ευχαριστήσουμε τον Θεό γι' αυτά τα αρνητικά, όπως τα νομίζουμε. Μα είναι δυνατόν ο Θεός, που το θέλημά Του είναι "το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον" (Ρωμαίους ιβ΄ 2), να επιτρέπει κάτι που θα είναι κακό για μας;

Ευχαριστούμε τον Θεό όταν τα παιδιά μας επιτυγχάνουν στις εξετάσεις, όταν προοδεύουν, και μπορούμε να καμαρώνουμε γι' αυτά. Μα, αλήθεια, ευχαριστήσαμε τον Θεό όταν το παιδί μας απέτυχε στις εξετάσεις; Ευχαριστήσαμε τον Θεό γι' αυτό, γιατί γκρεμίστηκαν τα όνειρά μας; Είχαμε την πίστη να πούμε πως κάτι σπουδαιότερο και καλύτερο ετοίμασε ο Κύριος για μας και το παιδί μας; Αλλά και ότι αυτό το καλύτερο δεν μπορεί να είναι, παρά ο αγιασμός μας; "Επειδή τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας. (Α΄ Θεσσαλονικείς δ΄ 3).

Όταν φτάσεις παντού να βλέπεις τη γενναιόδωρη αγάπη του Θεού, έστω και αν δεν διακρίνεις συγκεκριμένα στοιχεία. Όταν φτάσεις πάντοτε να είσαι ευγνώμων για όσα σου συμβαίνουν, είτε θετικά είτε αρνητικά με ανθρώπινα κριτήρια. Όταν μπορείς να χαμογελάς, χωρίς το χαμόγελο να σβήνει σαν μαζεύονται σύννεφα στον ουρανό, αλλά εσύ ψάλλεις και σιγοσφυρίζεις....

Τότε είσαι αληθινά ευτυχισμένος άνθρωπος. Γιατί η ζωή με ευχαριστία είναι ευτυχισμένη ζωή. Ο άνθρωπος της ευχαριστίας είναι Ευτυχισμένος Ανθρωπος!
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ευχαριστουμε το Θεο?

Δημοσίευση από Teri »

Δόξα τω Θεώ ένεκεν πάντων!
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από petrosathonas »

Την εβδομάδα που πέρασε ήξερα ότι θα είχα μία εφιαλτική ημέρα. Τελικά αποδείχθηκε ότι ηταν δυο μέρες.
Δε μπορούσε να με βοηθήσει κανείς άλλος. Η απόλυτη αναφορά μου ήταν στο Χριστό. Δε θυμάμαι να έκανα ποτέ άλλοτε τόσο έντονη προσευχή την ώρα του πειρασμού.
Ο Κύριος δε με εγατέλειψε. Με άκουσε. Και μάλιστα έγινε και κάτι που δεν περίμενα. Αυτή η αισιοδοξία και η ελπίδα και η βοήθεια που είχα μεταδόθηκε και σε άλλους ανθρώπους. Δεν ξέρω αν με καταλάβατε. Καλυτερα όχι...

Μετά η προσευχή μου δεν περιείχε αιτήσεις. Ήταν μόνο δοξολογία και ευχαριστία.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ευχαριστώ το Θεό :

1. Για την υγεία μου και την υγεία των δικών μου. Αυτή που είναι. Δες τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία. Όλα γεμάτα είναι.

2. Γιατί έχω μια δουλειά, ψωμί να φάω και στέγη να κοιμηθώ. Δες τους ανέργους, τους πεινασμένους και τους άστεγους.

3. Γιατί είμαι Έλληνας Ορθόδοξος και δεν ζω στον σκοταδισμό και την άρνηση του Θεού.

4. Για το μεγάλο δώρο που μου έκανε, τη συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μου.

5. Για την ευσπαλχνία του και τη μακροθυμία του προς εμένα.
giorgospa
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giorgospa »

κατάλαβα περίπου, δοξα τω Θεώ πάντως..
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δόξα Σοι Κύριε,
Ο εν εκάστη γεννεά
ως αστέρας πολυφώτους
τους αγίους Σου ενδεικνύμενος
δι ων Σε, Τον ανέσπερον ήλιον βλέποντες
Φωτιζόμεθα.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

1. Για την υγεία μου και την υγεία των δικών μου. Αυτή που είναι. Δες τα νοσοκομεία και τα νεκροταφεία. Όλα γεμάτα είναι.
Και που απόψε έπεσα στην περίπτωση! Μόλις πέθανε ο θείος μου! Κάνε μια προσευχή γι' αυτόν Πέτρο σε παρακαλώ!
2. Γιατί έχω μια δουλειά, ψωμί να φάω και στέγη να κοιμηθώ. Δες τους ανέργους, τους πεινασμένους και τους άστεγους.
Εκει στην Αφρική αν πας θα κλάψει η καρδιά σου!
3. Γιατί είμαι Έλληνας Ορθόδοξος και δεν ζω στον σκοταδισμό και την άρνηση του Θεού.
Περισσότερο δίκιο δεν θα μπορούσες να έχεις!! Έχω πολλούς λόγους να ευχαριστώ τον Θεό, αλλά κατά την γνώμη μου αυτός είναι ο μεγαλύτερος!!
4. Για το μεγάλο δώρο που μου έκανε, τη συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μου.
Που σου εύχομαι να την θυμάσαι πάντα! Καλύτερα να ξέρεις και μετά να πράττεις ανάλογα παρά να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου!!
5. Για την ευσπαλχνία του και τη μακροθυμία του προς εμένα.
Εντελώς κατά τύχη, αυτό το αντιλήφθηκα για ένα συγκεκριμένο θέμα μόλις λίγες μέρες πριν! Έτσι ξέρω ότι είναι είναι όντως αλήθεια!! Μακάρι να το αντιληφθούν όλοι!
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Και για να μην είμαι αχάριστος πρέπει να Τον ευχαριστήσω και για τις θλίψεις και τις στεναχώριες που έρχονται με την παραχώρησή Του.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Mπραβο Πετρο,μακαρι ολους μας να μας φωτισει,να συναισθανθουμε το μεγεθος της αμαρτωλοτητας μας!!!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
zefs2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zefs2008 »

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ,ΓΛΥΚΗΤΑΤΕ ΠΑΤΕΡΑ,ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕ ΕΠΙΔΕ ΕΠΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΙΝ ΜΟΥΚΑΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΥΜΩΝ ΣΥΝΧΩΡΗΣΟΝ,ΚΑΘ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΧΡΟΝΟΝ,ΑΣ ΕΠΡΑΞΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΩΡΑΣ,ΚΑΙ ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΝ ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΟΝ ΚΑΙ
ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΝ ΣΟΥ ΠΝΕΥΜΑ,ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΔΙΔΑΞΗ,ΦΩΤΙΣΕΙ,ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟΥ ΜΗ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙΝ,ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝ ΕΞ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΤΟΝ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΝ ΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΝ ΘΕΟΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΠΑΣΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ.

(ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΩΤΗ,ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΙΩΣΗΦ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΠΗΛΑΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΦΙΛΟΘΕΙΤΟΥ''', ΣΕΛΙΔΑ 270)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”