Ζούσε στην Κωνσταντινούπολη μια γυναίκα ευλαβής και θεοφο¬βούμενη, που ήταν όμως παντρεμένη με έναν άνδρα σκλη¬ρό και φιλήδονο. Συνέχεια σύχναζε στα πορνοκαπηλεία και σπαταλούσε εκεί την περιουσία του. Κι όσο περνούσε ο καιρός, τα πράγματα γίνονταν όλο και χειρότερα. Απεγνωσμένη η γυναίκα σκέφτηκε να βρει έναν άνθρωπο του Θεού για να ζητήσει τη βοήθεια του, μπας και μεταστρέψει τον άνδρα της.
Ρωτώντας, μια φίλη της την έστειλε στο μάγο Βιργίνιο, διαβεβαιώνοντας την ότι θα πάρει αυτό που θέλει. Πήγε λοιπόν χωρίς καθυστέρηση και τον επισκέφτηκε, οπότε ο μάγος της απάντησε :
-Θα λάβεις αυτό που ζητάς.Μπορώ, αν θέλεις, να μαράνω την επιθυμία του για τιςγυναίκες και να μην ξανασκεφτεί γυναίκα στη ζωή του.Μπορώ να τον οδηγήσω στο θάνατο. Μπορώ επίσης να
τον παραδώσω σε πονηρό πνεύμα και να δαιμονιστεί. Τι από τα τρία θέλεις;
-Τίποτε απ' αυτά, είπε η γυναίκα. Θέλω να εγκατα¬λείψει τις άλλες γυναίκες και ν' αγαπάει μόνο εμένα.
-Μπορώ να το κάνω κι αυτό.
Έπειτα, ο μάγος της φανέρωσε όλες τις αμαρτίες που είχε κάνει από τη μικρή της ηλικία. Η γυναίκα τα έχασε και μαζεύτηκε τρομοκρατημένη στη θέση της.
-Τώρα σήκω, της είπε, και ετοίμασε μου καντήλι, νερό,
λάδι, μια λαμπάδα, μια ζώνη και φωτιά. Την Τετάρτη να
με περιμένεις στο σπίτι σου. Και θα με πληρώσεις ένα
χρυσό νόμισμα.
Πραγματικά, την Τετάρτη την επισκέφτηκε ο Βιργίνιος. Πήρε το λάδι και το νερό και τα έβαλε στο καντήλι και μετά το τοποθέτησε μπροστά στις εικόνες. Πήρε τη λαμπάδα, άναψε μ' αυτήν το καντήλι και μετά τη στα¬θεροποίησε μπροστά στις εικόνες. Τέλος, πήρε τη ζώνη, ψιθύρισε κάποιες ευχές γι' αρκετή ώρα, έκανε τέσσερις κόμπους, και την έδωσε στη γυναίκα.
- Να τη φοράς κατάσαρκα κι όσο αυτή η ζώνη θα έχει
τους κόμπους που έκανα, θα είναι δεμένος κι ο άνδρας σου μαζί τους.
Πραγματικά, ο άνδρας της από τη στιγμή εκείνη παρά¬τησε τις παράνομες σχέσεις, αφιερώθηκε μόνο στη γυναί¬κα του και φρόντιζε για τις ανάγκες του σπιτιού του.
Την έκτη μέρα η γυναίκα είδε έναν εφιάλτη. Ήταν σε μια πεδιάδα κι όπως περπατούσε, βλέπει απέναντι της έναν αράπη ο οποίος ερχόταν προς το μέρος της. Όταν την πλησίασε, την άρπαξε κι άρχισε να τη φιλάει στο στόμα.
- Καλώς σε βρήκα κυρά μου, της είπε. Έλα αγαπημέ¬νη μου να κοιμηθούμε μαζί, μιας και είμαστε νεόνυμφοι. Πολύ καιρό σε ποθούσα και έψαχνα ευκαιρία για να σε αποκτήσω. Τώρα λοιπόν, έλα να κοιμηθούμε μαζί για ν' απολαύσω την ομορφιά σου.
- Φύγε από κοντά μου, φώναξε η γυναίκα αηδιασμένη. Έχω δικό μου άνδρα και δεν κοιμάμαι με κανέναν άλλον.
Πάνω σ' αυτή την πάλη, ξύπνησε, λουσμένη στον ιδρώ¬τα και στην αγωνία. Επειδή όμως ήταν κουρασμένη, ξανακοιμήθηκε κι αυτή τη φορά είδε τον αράπη να γίνεται σκύλος μαύρος και ξεδιάντροπος που όρμηξε απάνω της, την ακινητοποίησε και άρχισε να τη γλύφει στο στόμα. Μέχρι το πρωί δεν ξανακοιμήθηκε και ξημερώθηκε μες στην αγωνία, την πίκρα και την ανησυχία. Η γυναίκα δεν ήθελε και πολλά άλλα για να καταλάβει ότι ο δαίμονας είχε αποκτήσει εξουσία πάνω της.
Από τότε, δεν πέρα¬σε ήρεμο βράδυ, αλλά όποτε κοιμόταν, έβλεπε και κά¬ποιον εφιάλτη. Άλλοτε, ότι ένα φίδι έμπαινε από το στόμα της μέσα της. Άλλη φορά, ότι ένας βάτραχος πηδούσε κι έμπαινε στο στόμα της κι από κει κατέβαινε κάτω, γεμί¬ζοντας την μια απέραντη αηδία και σιχαμάρα. Πέρασαν μήνες κι έφτασε στην απόγνωση. Άρχισε να νηστεύει και να προσεύχεται στο Θεό για να την απαλλάξει από τους
εφιάλτες. Μια νύχτα, καθώς αποκοιμήθηκε, βλέπει ένα νέο που την πλησίασε και της είπε:
-Επειδή νήστεψες και προσευχήθηκες με την καρδιά
σου, συγκίνησες το Θεό και με έστειλε να σου εξηγήσω γιατί τα έπαθες όλα αυτά.
Στράφηκε κι έδειξε τις εικόνες.
-Κοίταξε τι σου έκανε εκείνος ο καταραμένος ο μάγος που έφερες.
Η γυναίκα κοίταξε τις εικόνες και είδε πως ήταν ολό¬κληρες καλυμμένες με ακαθαρσίες και ανέδιδαν ανυπό¬φορη δυσωδία και το καντήλι γεμάτο από ούρα σκύλου. Στη δε λαμπάδα, ήταν γραμμένο κατά μήκος το όνομα, "0 Αντίχριστος". Η γυναίκα τα έχασε και ρώτησε τον άγ¬γελο:
-Ποιος τα έκανε όλ' αυτά;
-0 Βιργίνιος, απάντησε εκείνος. Επειδή εσύ του έδω¬σες το δικαίωμα. Τώρα οι εικόνες σου είναι σκέτα ξύλα, χρώματα, ακαθαρσίες και δαιμονικά σχήματα. Η Χάρις του Θεού δεν μπορούσε να υποφέρει τον εξευτελισμό και τη δυσωδία και έφυγε.
Η γυναίκα ξύπνησε τρομοκρατημένη. Στο σπίτι της κοντά, ζούσε ένας ευλαβής νέος, ο Επιφάνιος (μετέπειτα Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ).Η γυναίκα πήγε και γονάτισε στα πόδια του και του διηγήθηκε την τραγω¬δία της. 0 Επιφάνιος της απάντησε με σύνεση:
-Πήγαινε και κάψε καλά-καλά τη ζώνη. Το καντήλι και τη λαμπάδα να τα καταστρέψεις. Τις δε εικόνες να τις φέρεις σε μένα, για να απαλλαγείς από τα δαιμονικά αντικείμενα.
Η γυναίκα έκανε όπως της είπε. Το βράδυ είδε τον αράπη που την επισκεπτόταν στους εφιάλτες της, να προσπαθεί να μπει στο σπίτι της και να μην μπορεί. Στο τέ¬λος, φώναξε με σπαραγμό:
-Αχ, πονηρέ Επιφάνιε, τι μου έκανες! Ήμουν δεμένος στη ζώνη της με τέσσερις κόμπους κι είχα εντολή από το Βιργίνιο να μη φύγω ποτέ από κοντά της. Τώρα όμως που κάηκε η ζώνη, με χώρισες από τη σύζυγο μου.
Το πρωί, η γυναίκα διηγήθηκε στον Επιφάνιο αυτά που είδε κι αυτός πήγε και τ' ανέφερε στον πνευματικό του πατέρα, τον άγιο Ανδρέα.
-Πες μου όμως σε παρακαλώ, άγιε πάτερ, κατέληξε, γιατί ο μάγος ζήτησε το καντήλι, τη ζώνη, το νερό, το λάδι και τη λαμπάδα; Και γιατί ο διάβολος χρησιμοποίη¬σε αυτά τα μέσα για να αποκτήσει δικαιώματα πάνω στη γυναίκα;
-Άκουσε λοιπόν, είπε ο άγιος. 0 διάβολος έχει τη συ¬νήθεια πρώτα να διώχνει τη Χάρη του Θεού από τους ανθρώπους κι ύστερα ανεμπόδιστα να μπαίνει μέσα τους. Η Χάρις του Θεού απομακρύνεται ανάλογα με την εμπά¬θεια που επιτρέπει ο άνθρωπος στον εαυτό του. Όσο ο άνθρωπος υποκύπτει στα πάθη του και θέλει να τα ικανο¬ποιεί, τόσο εγκαταλείπεται από τη Θεία Χάρη κι από την Πρόνοια του Θεού. Διότι η Θεία Χάρις αποστρέφεται και σιχαίνεται τη δυσωδία των παθών και της αμαρτίας.
Στην περίπτωση τώρα της γυναίκας, χρησιμοποίησε την ασωτία του συζύγου της για να την τυλίξει με τα μά¬για και να τη δέσει με δαιμονικές δυνάμεις, αφού με τη θέληση της πρόστρεξε σ’ εκείνο τον απατεώνα το μάγο. Η γυναίκα ζήτησε από το μάγο να εκπληρωθεί ο πόθος της να ξαναποκτήσει τον άνδρα της και με τον τρόπο που τον διεκδίκησε, έχασε την ψυχή της. Πρόσεξε όμως τώρα εδώ κάτι: Για να μπορέσει ο διάβολος να καταστρέψει την ψυχή της και να κατοικήσει μέσα της, την έπεισε ώστε να του δώσει η ίδια με τη θέληση της τα απαραίτητα υλικά για τη μαγεία. Σκοπός του ήταν να απομακρύνει πρώτα από πάνω της τη Χάρη του αγίου βαπτίσματος. Χρησιμο¬ποίησε λοιπόν το καντήλι αντί για την κολυμπήθρα, το νερό αντί για το αγιασμένο εκείνο νερό, μέσα στο οποίο έριξε ούρα σκύλου, το λάδι αντί για το έλαιο του βαπτίσματος και τη λαμπάδα αντί για τα κεριά που ήταν αναμμένα κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Όσο για τους τέσσερις κόμπους της ζώνης, εκεί ήταν δεμένος ο δαίμονας από το μάγο και δεν μπορούσε να φύγει, μέχρι που κάηκε η ζώνη. Την πρόσταξε μάλιστα να την φοράει κατάσαρκα, για να έχει το δαίμονα τυλιγμένο στη μέση της.
» Όσο δε για τις εικόνες, έδιωξε απ' αυτές τη Θεία Χάρη, αλείβοντας τες με ακαθαρσίες. Έτσι λοιπόν, αφιέ¬ρωσε το καντήλι και τις εικόνες στο Σατανά και φάνηκε σαν προσφορά και θυσία της γυναίκας στο διάβολο.
0 νεαρός Επιφάνιος είχε και μια τελευταία ερώτηση.
-Και πώς γνώριζε ο μάγος τις αμαρτίες που είχε κάνει από νέα;
-Οι δαίμονες, απάντησε αυτός, παρακολουθούν όλους τους Χριστιανούς, και κυρίως τους καλούς Χριστιανούς, γι' αυτό και γνωρίζουν τα έργα τους. Όταν κάποιος πάει σε μάγο, ρωτάει ο μάγος το δαίμονα που ακολουθεί τον άνθρωπο κι εκείνος του φανερώνει τις αμετανόητες πρά¬ξεις τους. Όπως οι άγγελοι αποκαλύπτουν σε μας πολλά μυστήρια του Θεού, έτσι και οι δαίμονες, όσα γνωρίζουν, τα λένε στους μάγους.
(ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ Μον.Μιχαήλ - Εκδ.Δορκάς)
-Το να αμαρτήσεις είναι ανθρώπινο.
-Το να μετανοήσεις θεϊκό.
-Το να επιμένεις στο σφάλμα σου δαιμονικό.
Επαγρύπνηση!!!!!
Συντονιστής: Συντονιστές
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Επαγρύπνηση!!!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».