Επιθυμία για τον ΘΕΟ
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Επιθυμία για τον ΘΕΟ
Καλημέρα σας,
Ήθελα να ρωτήσω η επιθυμία για τον ΘΕΟ μέσο του ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ήταν εντεταλμένο απο τον ΘΕΟ ή είναι ανθρώπινη επιθυμία. Δηλαδή το ποιος θα γίνει κάποιος ΜΟΝΑΧΟΣ και ασκητής ειναι ΘΕΙΑ εντολή ώστε αυτοί οι άνθρωποι να προσεύχονται για όλους εμάς ;
Πχ Βλέπουμε τον Πατέρα ΠΑΙΣΙΟ, και τον Πατέρα ΠΟΡΦΥΡΙΟ απο μικρή ηλικία να έχουν επιθυμία να γίνουν ΕΡΗΜΙΤΕΣ που κάτι τέτοιο γενικά φυσιολογικό δεν έιναι για ένα παιδί 10 χρονών να επιθυμεί κάτι τέτοιο. ΑΡΑ Ο ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ είναι τελικά θεία εντολή δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν για αυτό τον λόγο ; όπως και γενικά άνθρωποι που γίνονται μοναχοί σε μεγάλη ηλικία είναι κατ'εντολή ή απλά ανθρώπινη επιθυμία. Διότι κακά τα ψέμματα να θές απο 10 χρονων να τα αφήσεις όλα και να γίνει ΕΡΗΜΙΤΗΣ μόνο κατ ' εντολή του ΘΕΟΥ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου.
Πχ οι ΣΤΥΛΙΤΕΣ στο άκουσμα και μόνο τον αγώνα αυτό τον ανθρώπων σε πιάνει ανατριχίλα , μιλάμε για αγώνα που υπερβαίνει κάθε γηινη φύση και κατάσταση να προσεύχεσαι σε στύλο 50 χρόνια !
ΤΕΛΙΚΑ το αν κάποιος θα γίνει ΜΟΝΑΧΟΣ Η ΑΣΚΗΤΗΣ ειναι ΘΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ή απλά μια ανθρώπινη επιθυμία υπερμετρή για την αγάπη στον ΘΕΟ;
Ήθελα να ρωτήσω η επιθυμία για τον ΘΕΟ μέσο του ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ ήταν εντεταλμένο απο τον ΘΕΟ ή είναι ανθρώπινη επιθυμία. Δηλαδή το ποιος θα γίνει κάποιος ΜΟΝΑΧΟΣ και ασκητής ειναι ΘΕΙΑ εντολή ώστε αυτοί οι άνθρωποι να προσεύχονται για όλους εμάς ;
Πχ Βλέπουμε τον Πατέρα ΠΑΙΣΙΟ, και τον Πατέρα ΠΟΡΦΥΡΙΟ απο μικρή ηλικία να έχουν επιθυμία να γίνουν ΕΡΗΜΙΤΕΣ που κάτι τέτοιο γενικά φυσιολογικό δεν έιναι για ένα παιδί 10 χρονών να επιθυμεί κάτι τέτοιο. ΑΡΑ Ο ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ είναι τελικά θεία εντολή δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν για αυτό τον λόγο ; όπως και γενικά άνθρωποι που γίνονται μοναχοί σε μεγάλη ηλικία είναι κατ'εντολή ή απλά ανθρώπινη επιθυμία. Διότι κακά τα ψέμματα να θές απο 10 χρονων να τα αφήσεις όλα και να γίνει ΕΡΗΜΙΤΗΣ μόνο κατ ' εντολή του ΘΕΟΥ μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου.
Πχ οι ΣΤΥΛΙΤΕΣ στο άκουσμα και μόνο τον αγώνα αυτό τον ανθρώπων σε πιάνει ανατριχίλα , μιλάμε για αγώνα που υπερβαίνει κάθε γηινη φύση και κατάσταση να προσεύχεσαι σε στύλο 50 χρόνια !
ΤΕΛΙΚΑ το αν κάποιος θα γίνει ΜΟΝΑΧΟΣ Η ΑΣΚΗΤΗΣ ειναι ΘΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ή απλά μια ανθρώπινη επιθυμία υπερμετρή για την αγάπη στον ΘΕΟ;
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
- Byzantine_Spirit
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Επιθυμία για τον ΘΕΟ
Πιστεύω πως είναι έμφυτη άνάγκη όταν ξεκινάει αυτή η επιθυμία απο μικρή ηλικία.
Όπως σε συγγενικό μου κύκλο, συνέβη το ακόλουθο:
Γνωρίζω δύο αφέλφια απο μικρά.
Ο πρωτότοκος τέλειωσε πέρυσι το Λύκειο και ο άλλος πάει Γυμνάσιο.
Ο πρώτος λοιπόν, απο την ηλικία των 5 ετών έλεγε πως θα γίνει παπάς άμα μεγαλώσει.
Οι γονείς του εν τω μεταξύ, υπήρξαν πάντα ελαφρώς αθυρόστομοι και δεν είχαν καμμία σχέση με την Εκκλησία.
Το παιδί συνέχιζε να το λέει αυτό όλα τα χρόνια και όλοι πίστευαν ότι ήταν ένα αστείο.
Αυτή τη στιγμή έχει μπεί στη Ριζάρειο και χρόνο με το χρόνο το θέλει όλο και πιο πολύ να γίνει ιερέας.
Όπως σε συγγενικό μου κύκλο, συνέβη το ακόλουθο:
Γνωρίζω δύο αφέλφια απο μικρά.
Ο πρωτότοκος τέλειωσε πέρυσι το Λύκειο και ο άλλος πάει Γυμνάσιο.
Ο πρώτος λοιπόν, απο την ηλικία των 5 ετών έλεγε πως θα γίνει παπάς άμα μεγαλώσει.
Οι γονείς του εν τω μεταξύ, υπήρξαν πάντα ελαφρώς αθυρόστομοι και δεν είχαν καμμία σχέση με την Εκκλησία.
Το παιδί συνέχιζε να το λέει αυτό όλα τα χρόνια και όλοι πίστευαν ότι ήταν ένα αστείο.
Αυτή τη στιγμή έχει μπεί στη Ριζάρειο και χρόνο με το χρόνο το θέλει όλο και πιο πολύ να γίνει ιερέας.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Η απάντηση αδερφοί μου έχει 2 σκέλη: Η ολοκληρωτική αφιέρωση στο Θεό είναι και κλίση και κλήση, δηλαδή και εσωτερικά ο άνθρωπος ποθεί τον μοναχισμό αλλά και ο Κύριος τον καλεί άνωθεν, γι' αυτό το υψηλό τρόπο ζωής. Διότι όπως πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, και σαφέστατα αναφέρουν οι Πατέρες και συγκεκριμένα ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στα Πνευματικά Γυμνάσματα, 2 (δυο) είναι οι δρόμοι της Σωτηρίας, ο ένας υψηλός(Αγγελικός) δηλαδή ο Μοναχισμός και ο δεύτερος, μέτριος, γήινος δηλαδή ο Γάμος. Ο Άγιος αυτός άνδρας αναφέρει πως ο παντρεμένος, παντρεμένη ενδιαφέρεται πιο πολύ για τα γήινα, πως να αρέσει στο σύντροφο, ενώ ο μοναχός, μοναχή πως να αρέσει στον Θεό!!! Αυτά βέβαια, σε γενικές γραμμές και χωρίς να υποτιμάσει το θεσμό του γάμου, που είναι Μέγα Μυστήριο.
Αλλά, όπως λέει και ο Γ. Εφραίμ, εν Αμερική, από τους χιλιάδες νέους που πηγαίνουν κάθε χρόνο στο Αγιο Όρος, ελάχιστες ψυχούλες ξεχωρίζουν και αφιερώνονται, ούτε 1/10.000, αυτό δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει και το κάλεσμα του Θεού για να αφιερωθεί κάποιος! Βέβαια για να μη μπερδευόμαστε κάλεσμα Θεού, δεν σημαίνει να κατέβει Αγγελος να μου το πει, μπορεί ο Κύριος να φανερωθεί και με εξαιρετικό πόθο, και θείο Έρωτα...
Ακόμη ο Γ. Εφραίμ λέει, πως στο εξωτερικό πολλοί γονείς είναι ασύγκριτα ανώτεροι από τους γονείς στην Ελλάδα, διότι το έχουν τιμή τους, καμάρι τους να γίνει ένα παιδί του μοναχός, μοναχή , ενώ οι δήθεν Χριστιανοί Έλληνες στη χώρα μας το θεωρεί σχεδόν κατάρα, πολεμούν τον Ηγούμενο,...Ακόμη αναφέρει ότι οι πρώτοι Χριστιανοί το είχαν ιδιαίτερη ευλογία να αγιάσει ένα παιδί τους μέσω του μοναχιμού, τόσο που ο Μ. Κωνσταντίνος εστερείτο και από στρατό!
Χαίρετε φίλοι και φίλες μου!
Αλλά, όπως λέει και ο Γ. Εφραίμ, εν Αμερική, από τους χιλιάδες νέους που πηγαίνουν κάθε χρόνο στο Αγιο Όρος, ελάχιστες ψυχούλες ξεχωρίζουν και αφιερώνονται, ούτε 1/10.000, αυτό δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει και το κάλεσμα του Θεού για να αφιερωθεί κάποιος! Βέβαια για να μη μπερδευόμαστε κάλεσμα Θεού, δεν σημαίνει να κατέβει Αγγελος να μου το πει, μπορεί ο Κύριος να φανερωθεί και με εξαιρετικό πόθο, και θείο Έρωτα...
Ακόμη ο Γ. Εφραίμ λέει, πως στο εξωτερικό πολλοί γονείς είναι ασύγκριτα ανώτεροι από τους γονείς στην Ελλάδα, διότι το έχουν τιμή τους, καμάρι τους να γίνει ένα παιδί του μοναχός, μοναχή , ενώ οι δήθεν Χριστιανοί Έλληνες στη χώρα μας το θεωρεί σχεδόν κατάρα, πολεμούν τον Ηγούμενο,...Ακόμη αναφέρει ότι οι πρώτοι Χριστιανοί το είχαν ιδιαίτερη ευλογία να αγιάσει ένα παιδί τους μέσω του μοναχιμού, τόσο που ο Μ. Κωνσταντίνος εστερείτο και από στρατό!
Χαίρετε φίλοι και φίλες μου!
Eχω ακουσει να λει οτι αν οι αμερικανοι γινοντουσαν ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ θα ηταν οι καλυτεροι χριστιανοι αληθευει?
Αυτό δεν νομίζω να μπορούμε να το ξέρουμε. Αλλά πιστεύω πως ο Γέροντας το είπε με την έννοια ότι στην Αμερική ο Χριστιανισμός, ο Ορθόδοξος Μοναχισμός βρίσκεται στα σπάργανα, και υπάρχει μεγάλη και πλούσια η ευλογία του Θεού! Οι άνθρωποι μετά από χιλιάδες χρόνια πλάνης, αιρέσεων, γνωρίζουν την Αλήθεια του Χριστού! Προσφέρονται οι άνθρωποι ολοκληρωτικά, ακόμη και έγγαμοι ακολουθούν την τάξη των μοναχών, χτίζουν σπίτια κοντά στα μοναστήρια του Γέροντα, και γενικότερα υπάρχει ο ενθουσιασμός της νέας αρχής εν Χριστώ. Ακόμη οι Ελληνοαμερικάνοι-Αμερικάνοι όπως λέει και ο Γέροντας εκτός από την ευλάβεια κινούνται και από τον φόβο μη χαθούνε τα παιδιά τους....dora gian έγραψε:Eχω ακουσει να λει οτι αν οι αμερικανοι γινοντουσαν ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ θα ηταν οι καλυτεροι χριστιανοι αληθευει?
Δηλαδή δεν νομίζω ότι είναι θέμα φυλής και έθνους(τι έθνος εξάλλου είναι οι Αμερικάνοι???) αλλά της Χάριτος του Θεού! που ενεργεί σε κάθε άνθρωπο που ξεκινά με απλότητα και πίστη στην Αλήθεια του Χριστού!
Να φτιαχτει νεα ενοτητα παρακαλω με τιτλο "Οι αποριες του Σπυρου"
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."
I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας
panos0 έγραψε:Να φτιαχτει νεα ενοτητα παρακαλω με τιτλο "Οι αποριες του Σπυρου"
Eμ....δεν εχεις και αδικο μπραβο Πανο εγραψες παλι!!!!!
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- LOCKHEART
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
eleimon έγραψε:panos0 έγραψε:Να φτιαχτει νεα ενοτητα παρακαλω με τιτλο "Οι αποριες του Σπυρου"
Eμ....δεν εχεις και αδικο μπραβο Πανο εγραψες παλι!!!!!
ΦΤΟΥ ΣΑΣ ! ! Με βρίκατε μικρό και απροστάτευτο και με κοροϊδεύεται !
Είμαι μικρός ακόμα και ρωτάω για να μάθω !
I prefer nothing than something bad
Καθοταν που λες στο καφενειο μια παρεα απο μεγαλους, αναμεσα τους ενας γερος καμια 80αρια χρονων.. Μια στιγμη λοιπον γυρναει προς ενα 60αρη της παρεας, και δινοντας του κατι ψιλα του λεει...
Ε! νεαρε!..... Πηγαινε παρε μου μια εφημεριδα!
Ε! νεαρε!..... Πηγαινε παρε μου μια εφημεριδα!
Δημοσ.: 590
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Ρε παιδιά έχετε δει τί γίνεται από τα κανάλια αναφορικά με την επιθυμία της Ναταλίας Λιονάκη να πάει στο Μοναστήρι, πέσαν όλοι να τη φάνε και την έχουν δαχτυλοδεικτούμενη(δεν το κάνουν φανερά αλλά αυτό κάνουν), δεν αφήνουν την κοπέλα να ήσυχη, τί κάθονται και ασχολούνται όλοι την ώρα? Εγώ όταν κάνω ζάπινγκ και το βλέπω αυτό ντρέπομαι για την αντιμετώπιση που δείχνουν τάχα μου από ενδιαφέρον. Αυτή είναι τηλεόραση της κλειδαρότρυπας!