Μαρία Μαγδαληνή και Κασσιανή

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μαρία Μαγδαληνή και Κασσιανή

Δημοσίευση από eleimon »

Ποιες ήσαν η Μαρία η Μαγδαληνή και η Κασσιανή, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος?

Πλανάται μία σύγχυση τόσο για την μαθήτρια του Χριστού όσο και για την ποιήτρια των βυζαντινών χρόνων.

Μερικοί ισχυρίζονται για την Μαρία την Μαγδαληνή ότι υπήρξε αμαρτωλή γυναίκα και διεφθαρμένη,

και για την Κασσιανή ότι και αυτή υπήρξε αμαρτωλή και ότι στο γνωστό τροπάριον μιλαει «αποκλειστικώς»

για τον εαυτόν της.
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μαρία Μαγδαληνή και Κασσιανή

Δημοσίευση από efthumhs »

Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή είναι μια απο τις μυροφόρες και η πρώτη αν δεν κάνω λάθος που είδε αναστημένο τον Χριστό.Δεν ήταν αμαρτωλή. Όταν το ευαγγέλιο μιλά πως ο Χριστός την είχε θεραπεύσει απο επτα δαιμόνια, εχω διαβάσει σε ένα κείμενο,πως εννοούσε πάθη και όχι πραγματικούς δαίμονες.

Η δε Οσία Κασσιανή ήταν μοναχή και έγραψε το γνωστό τροπάριο χωρίς να αναφερεται στον εαυτό της (αν δεν κάνω λάθος).Ηταν νομίζω υποψήφια για σύζυγος κάποιου αυτοκράτορα και αφού εκείνος διάλεξε κάποια άλλη, έγινε μοναχή (όχι απο αντίδραση, απλά επειδή το επιθυμούσε και είχε ανατραφεί έτσι)
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

[/bΟλλα τα εναντίον κατηγορώ από τους ανθρώπους που κατηγόρησαν τον ίδιον τον Κύριο, πόσο μάλλοn για τις γυναίκες αυτές τις Άγιες που έχουν πει τόσα πολλά, όσα είναι τα αργύρια τους. Με την πρώτη ευκαιρία Ελπίδα μου θα σου γράψω τις αλήθειες τις κρυμμένες που είναι θησαυρισμένες σε διάφορα μοναστήρια. Δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα από ότι τις κατηγορούν. Είναι ένα θέμα ακόμη με τις Μυροφόρες που δεν έχω προλάβει,και η σημερινή μου μέρα είναι πολύ λειψή.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Άβαταρ μέλους
eleimon
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από eleimon »

Ευχαριστω παρα πολυ τον Ευθυμη μας,και σενα Χαρη μου προκαταβολικα....
«Το θάνατο δεν τον φοβά­μαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”