Δικέφαλος αετός (Βυζαντινή σημαία)
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
- Γεώργιος-Κέρκυρα
- Συστηματικός Αποστολέας
Δικέφαλος αετός (Βυζαντινή σημαία)
Πριν από μερικές εβδομάδες διάβασα ένα άρθρο στην "Καθημερινή" , στο οποίο ο δημοσιογράφος ισχυριζόταν (με ειρωνικό ύφος) ότι ο δικέφαλος αετός τον οποίο βλέπουμε στις Εκκλησίες και τα διάφορα εκκλησιαστικά κτίρια, είναι στην πραγματικότητα ένα ασιατικό έμβλημα που πρωτοχρησιμοποίησαν οι Σελτζούκοι και έπειτα οι Οθωμανοί Τούρκοι, για να συμβολίσουν τις κτήσεις τους σε Ανατολή-Δύση (Ασία-Βαλκάνια). Το δάνειο αυτό σύμβολο χρησιμοποίησαν οι υστεροβυζαντινοί αυτοκράτορες για πολύ λίγα χρόνια σχετικά και μέχρι την άλωση της Πόλης. Αν αληθεύουν τα παραπάνω, πως ταυτίστηκε με την Ορθοδοξία; Δεν αναπαριστά μάλιστα την ισχύ κοσμικής εξουσίας; Ευχαριστώ!
Ήμαρτον εις σε Σωτήρ, ως ο άσωτος υιός. Δέξαι με Πάτερ μετανοούντα και ελέησόν με ο Θεός.
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Re: Δικέφαλος αετός (Βυζαντινή σημαία)
Το πουλί του Βυζαντίου φίλε μου ναι σημαίνει την κυριαρχία Ανατολή και Δύση, αλλά όχι των τούρκων, αλλά των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Γιαυτό έμβλημα αυτό το έχουμε μέχρι σήμερα. Μείνε ήσυχος από την αγωνία σου, αλλά επειδή η διαφορά της ώρας που έχουμε δεν μου δίνει χρόνο να σου γράψω περισσότερα, αλλά για να σταματήσεις να ανησυχείς.
[Αλλά ;ώς ο ληστής ομολογώ Σοι,
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
Μνύσθητί μου, Κύριε,
Εν τη Βασιλεία Σου.
- zafeiris
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Δικέφαλος αετός (Βυζαντινή σημαία)
απλώς βρέθηκε ακόμα ένα καμπλεξικός δημοσιογράφος με ανθελληνικά και αντιχριστιανικά αισθήματαΓεώργιος-Κέρκυρα έγραψε:Πριν από μερικές εβδομάδες διάβασα ένα άρθρο στην "Καθημερινή" , στο οποίο ο δημοσιογράφος ισχυριζόταν (με ειρωνικό ύφος) ότι ο δικέφαλος αετός τον οποίο βλέπουμε στις Εκκλησίες και τα διάφορα εκκλησιαστικά κτίρια, είναι στην πραγματικότητα ένα ασιατικό έμβλημα που πρωτοχρησιμοποίησαν οι Σελτζούκοι και έπειτα οι Οθωμανοί Τούρκοι, για να συμβολίσουν τις κτήσεις τους σε Ανατολή-Δύση (Ασία-Βαλκάνια). Το δάνειο αυτό σύμβολο χρησιμοποίησαν οι υστεροβυζαντινοί αυτοκράτορες για πολύ λίγα χρόνια σχετικά και μέχρι την άλωση της Πόλης. Αν αληθεύουν τα παραπάνω, πως ταυτίστηκε με την Ορθοδοξία; Δεν αναπαριστά μάλιστα την ισχύ κοσμικής εξουσίας; Ευχαριστώ!
ο καιρός γαρ εγγυς