Σελίδα 1 από 1

Ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 02, 2009 7:32 pm
από panosgreece

Αυτό που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να φοβάται περισσότερο ο χριστιανός δεν είναι η αμαρτία. Διότι όποιος ζει στην ένταση της ζωντανής προσωπικής σχέσης με τον Θεό δεν ορέγεται την αμαρτία. Δεν επιθυμεί τα πράγματα του κόσμου. Δεν προσπαθεί να τα αποφύγει ενώ τα επιθυμεί. Η επιθυμία του είναι στραμμένη αλλού. Δε βασανίζεται από τη στέρηση. Ευφραίνεται από την θεία πλησμονή.

Αυτό που θα έπρεπε να φοβάται ο χριστιανός είναι η υποκρισία. Η ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται στο δρόμο του Θεού επειδή και μόνο τηρεί τους τυπικούς κανόνες της εκκλησιαστικής ζωής. Οι καθωσπρεπικές συμπεριφορές ενισχύουν μέσα του την ψευδαίσθηση της αγαθότητάς και της αυτοδικαίωσης με συνέπεια να μην μπορεί να συναισθανθεί την πλάνη του.
Ενώ ο "αμαρτωλός" γνωρίζει ξεκάθαρα την αμαρτωλότητά του εφόσον παραβαίνει το θέλημα του Θεού ο "καλός χριστιανός" δεν μπορεί να δει το λάθος του και όσο "καλύτερος" γίνεται τόσο περισσότερο αυτοεπιβεβαιώνεται και βυθίζεται στον εγωκεντρισμό του. Είναι τραγικό να τον απομακρύνουν από το Θεό οι ίδιες οι επίμονες προσπάθειες που κάνει για να τον πλησιάσει.

Και στο δρόμο της αρετής και στο δρόμο της αμαρτίας παρουσιάζονται αμέτρητες, συνεχείς προκλήσεις διαστροφής και αγιασμού.
Αν αγαπάς άνευ όρων την Αλήθεια και χωρίς φόβο ακολουθείς αυτό που είναι αληθινό, ο ίδιος ο Θεός που είναι η απόλυτη Αλήθεια θα σε φλερτάρει με την Αγάπη Του και θα σε κατακτήσει

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 02, 2009 7:34 pm
από smarti
Θα το πω εδώ..το καλώς τον Πάνο. Χαιρόμαστε που είσαι και πάλι μαζί μας. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!! :105 :105

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 02, 2009 7:59 pm
από nikolaos-9
Η αμαρτία είναι αυτή που απομακρύνει τον άνθρωπο από το Θεό.

Πρωτίστως αυτή θα πρέπει να φοβάται ο καθένας μας και από αυτή να φροντίσει να προφυλάσσεται με την προσευχή και τη συμμετοχή στα μυστήρια. Και δυστυχώς δεν είναι μία η αμαρτία αλλά πολλές. Δε φτάνει να παραδεχόμαστε πως είμαστε αμαρτωλοί.

Το νού μας.

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 02, 2009 8:09 pm
από panosgreece
Στο χριστιανισμό ο Θεός έχει την πρωτοβουλία στην ιστορία του ανθρώπου . (Ουσιαστική διαφορά από τις θρησκείες).

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 03, 2009 7:11 am
από filotas
Αυτό που πρέπει να φοβάται Πάνο μου ο Χριστιανός είναι να ξεχάσει ότι μόνο με τη βοήθεια του Θεού μπορεί να σωθεί. Δεν υπάρχει αμαρτία ασυγχώρητη ούτε όμως και έργο ανθρώπινο, που να μπορεί να μας σώσει. Η σωτηρία μας είναι έργο της Θείας Χάριτος, που είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της δικής πρόθεσης και προσπάθειας.

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 03, 2009 7:25 am
από Byzantine_Spirit
ο χαρακτήρας του μη κατ' επίγνωση ζηλωτού (του Αγ. Νεκταρίου)

Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής κέκτηται μεν ζήλον αλλ' ου κατ' επίγνωσιν, πλανάται εν ταις σκέψεσι και ενεργείας αυτού και εργαζόμενος δήθεν υπέρ της δόξης του Θεού παραβαίνει τον νόμον της προς τον πλησίον αγάπης.

Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής εν τη ζέσει του ζήλου αυτού πράττει τα ενάντια, προς τάς διατάξεις του Θειου νόμου και προς το Θείον θέλημα.

Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής διαπράττει το κακόν, όπως επέλθη το υπ' αυτού νοούμενον αγαθόν.

Ο ζήλος του μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτού είναι πυρ διαφθείρον, πυρ καταναλίσκον· η καταστροφή προπορεύεται αυτού και η ερήμωσις έπεται αυτώ.

Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής εύχεται τω Θεώ να ρίψη πυρ εξ ουρανού και να κατακαύση πάντας τους μη δεχόμενους τας αρχάς και πεποιθήσεις αυτού.

Τον μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτήν χαρακτηρίζει μίσος προς τους ετεροθρήσκους ή ετεροδόξους, ο φθόνος και ο επίμονος θυμός, η εμπαθής αντίσταση προς το αληθές πνεύμα του Θείου νόμου, η παράλογος επιμονή εν τη υπερασπίσει των ιδίων φρονημάτων, ο παράφορος ζήλος προς κατίσχυσιν εν πάσιν, η φιλοδοξία, η φιλονικία, η έρις, και το φιλοτάραχον.

Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής είναι, άνθρωπος ολέθριος.

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 03, 2009 7:29 am
από zazzy
enas papoylis kapote eipe ti na fovomaste : exe to noy soy ston adi
as exoyme tin eylogia toy

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 03, 2009 7:52 am
από Σπάρτακος
Για αυτό το λόγο αδελφέ Πάνο ο Κύριος αναφέρθηκε πολλές φορές και με πολλούς τρόπους στον Φαρισαϊσμό - υποκρισία- Θυμίσου: Αποφύγεται τη ζύμη των Φαρισαίων, οι πόρναι και οι τελώναι προάγουσιν υμάς εις την βασιλεία των ουρανών, και τόσα άλλα.
Εγώ αδελφέ για να σου δώσω να καταλάβεις είμαι είμαι ο πιό καλός, πάω στη εκκλησία, συμμετέχω στα μυστήρια, κάνω και το σταυρόμου και σωστά όχι όπως οι άλλοι, προσπαθώ να μην πορνεύω ( άσχετο.. άμα δώ κανένα ''αστέρι''στο δρόμο), άμα θυμώνω εξομολογούμε και ΄΄καθάρισα΄΄, αν είχα κι λίγη δόση μετάνοιας θα ήταν καλύτερα, αλλά ελπίζω να κάνω αρχή απο...αύριο.

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 03, 2009 8:04 am
από Σπάρτακος
Οσο μέγας υπήρξε ο άγιος Νεκτάριος, τόσο ταπεινόφρων υπήρξε. Και υπάρχουν άνθρωποι που βυσοδομούν εναντίον του ακόμα και σήμερα..... Κατά τη γνώμη μου μέγας σε θέματα ορθοτομίας του λόγου του Θεού, και της Ορθόδοξης πίστης μας... και επειδή ομολογούσε την αλήθεια, τον κατηγόρησαν για..... Προτεσταντισμό.
Αχ , Αλήθεια, Αλήθεια, πόσο πικρή είσαι.

Re: ο χριστιανός

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 03, 2009 10:05 am
από Byzantine_Spirit
Σπάρτακος έγραψε:Οσο μέγας υπήρξε ο άγιος Νεκτάριος, τόσο ταπεινόφρων υπήρξε. Και υπάρχουν άνθρωποι που βυσοδομούν εναντίον του ακόμα και σήμερα..... Κατά τη γνώμη μου μέγας σε θέματα ορθοτομίας του λόγου του Θεού, και της Ορθόδοξης πίστης μας... και επειδή ομολογούσε την αλήθεια, τον κατηγόρησαν για..... Προτεσταντισμό.
Αχ , Αλήθεια, Αλήθεια, πόσο πικρή είσαι.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!
ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ Ο ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟ;;; :13 :13 :13 :13 :13 :13 :13
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ;
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ
ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ.