Προσευχή και ιερή hip hop
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Προσευχή και ιερή hip hop
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
giorgospet
- Έμπειρος Αποστολέας

Re: Προσευχή και ιερή hip hop
Δεν είναι άσχημο πιστεύω.
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Προτιμώ αυτό που έχει να κάνει με προφητείεςgiorgospet έγραψε:Δεν είναι άσχημο πιστεύω.
Καλή Σαρακοστή
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Φαντάζεστε να εκκλησιαζόμασταν με τέτοια μουσική???Domna έγραψε:http://istologio.org/?p=399
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
Συγνώμμη , εν χορδαίες και κυμβάλοις δεν λέει ο ύμνος ;
Οσο αφορά γενικά τη μουσική , δεν μπορώ να υποτιμήσω την μουσική ( κοσμική μουσική )
Ενα κλασσικό κομμάτι , μια όμορφη μελωδία , ένας όμορφος στίχος μπορεί να με βοηθήσει ακόμα και πνευματικά ή να μου θυμίσει καταστάσεις που θα μαλακώσουν την καρδιά μου
πχ "Ανθρωποι μονάχοι" Βίκυ Μοσχολιού
Οσο αφορά γενικά τη μουσική , δεν μπορώ να υποτιμήσω την μουσική ( κοσμική μουσική )
Ενα κλασσικό κομμάτι , μια όμορφη μελωδία , ένας όμορφος στίχος μπορεί να με βοηθήσει ακόμα και πνευματικά ή να μου θυμίσει καταστάσεις που θα μαλακώσουν την καρδιά μου
πχ "Ανθρωποι μονάχοι" Βίκυ Μοσχολιού
Καλή Σαρακοστή
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνώ, αλλά σαν την Βυζαντινή μουσική δεν έχει
...και δεν σηκώνω αντίρρηση

...και δεν σηκώνω αντίρρηση
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Ναι αλλά κάθε είδος στην ώρα τουbabisgr έγραψε:Συμφωνώ, αλλά σαν την Βυζαντινή μουσική δεν έχει![]()
...και δεν σηκώνω αντίρρηση![]()
![]()
Μου αρέσει πολύ η βυζαντινή μουσική και συχνά βάζω στο σπίτι
Αλλά δεν μπορώ να ετοιμάζομαι πχ να βγω για ένα καφέ ή ένα ουζάκι με φίλους και να ακούω πριν βυζαντινή μουσική
Ούτε πχ να έχεις γιορτή στο σπίτι και να βάλεις βυζαντινή μουσική για να κάνετε κέφι
Θα βάλεις και την κοσμική σου μουσική
Καλή Σαρακοστή
Eπίσης όσο αφορά το θέμα μουσική δεν μου αρέσει να κατακρίνουμε την μουσική γενικότερα λέγοντας πως πρέπει να ακούμε μόνο ύμνους
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα παράδεισο χωρίς μουσική
Η μουσική είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων αλλά και των ζώων
Με μια συγκινητική μελωδία μπορούν να συγκινηθούν άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη
Η μουσική συντροφεύει τον κόσμο στα μεράκια του στις χαρές του στίς πίκρες του ,στις παρέες και στην μοναξιά του ( ή τις στιγμές που νιώθει μόνος ενώ δεν θα έπρεπε εφόσον όλοι έχουμε κοντά τον φύλακα Αγγελό μας )
Η μουσική , οι στίχοι , η ποίηση , η τέχνη
Ενα δώρο Θεού είναι η έμπνευση στους ανθρώπους , μια δυνατότητα να γίνονται οι άνθρωποι δημιουργοί και να χαρίζουν με την σειρά τους συναισθήματα σε άλλους ανθρώπους
Δεν μου αρέσει όλο αυτό να το θεωρούμε "κακό"
(Μιλάω φυσικά για καλή μουσική έτσι ; Γαλάνη , Αλεξίου , Αρβανιτάκη κτλπ)
Από εκεί και πέρα φυσικά όταν είπα το κάθε είδος στην ώρα του αφορά σίγουρα και το βίντεο με την "θρησκευτική hip hop" που προσωπικά δεν μου αρέσουν τέτοια παντρέματα
Το τραγούδι το κοσμικό έχει το δικό του τρόπο να σε κάνει να σκεφτείς Θεό πιστεύω
Ισως με επικίνδυνο και συναισθηματικό τρόπο
Αν μας αξιώσει φυσικά ο Θεός και μπορέσουμε να έχουμε νοερά προσευχή ,σίγουρα το τελευταίο που θα μας απασχολεί θα είναι το κοσμικό τραγούδι
Θα είναι τραγούδι η προσευχή , μελωδικότερο όλων
Αλλά μιλάω τώρα σε βάση απλή καθημερινή σαν αυτή που ζούμε οι περισσότεροι άνθρωποι
Δεν μπορώ να φανταστώ ένα παράδεισο χωρίς μουσική
Η μουσική είναι η κοινή γλώσσα όλων των ανθρώπων αλλά και των ζώων
Με μια συγκινητική μελωδία μπορούν να συγκινηθούν άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη
Η μουσική συντροφεύει τον κόσμο στα μεράκια του στις χαρές του στίς πίκρες του ,στις παρέες και στην μοναξιά του ( ή τις στιγμές που νιώθει μόνος ενώ δεν θα έπρεπε εφόσον όλοι έχουμε κοντά τον φύλακα Αγγελό μας )
Η μουσική , οι στίχοι , η ποίηση , η τέχνη
Ενα δώρο Θεού είναι η έμπνευση στους ανθρώπους , μια δυνατότητα να γίνονται οι άνθρωποι δημιουργοί και να χαρίζουν με την σειρά τους συναισθήματα σε άλλους ανθρώπους
Δεν μου αρέσει όλο αυτό να το θεωρούμε "κακό"
(Μιλάω φυσικά για καλή μουσική έτσι ; Γαλάνη , Αλεξίου , Αρβανιτάκη κτλπ)
Από εκεί και πέρα φυσικά όταν είπα το κάθε είδος στην ώρα του αφορά σίγουρα και το βίντεο με την "θρησκευτική hip hop" που προσωπικά δεν μου αρέσουν τέτοια παντρέματα
Το τραγούδι το κοσμικό έχει το δικό του τρόπο να σε κάνει να σκεφτείς Θεό πιστεύω
Ισως με επικίνδυνο και συναισθηματικό τρόπο
Αν μας αξιώσει φυσικά ο Θεός και μπορέσουμε να έχουμε νοερά προσευχή ,σίγουρα το τελευταίο που θα μας απασχολεί θα είναι το κοσμικό τραγούδι
Θα είναι τραγούδι η προσευχή , μελωδικότερο όλων
Αλλά μιλάω τώρα σε βάση απλή καθημερινή σαν αυτή που ζούμε οι περισσότεροι άνθρωποι
Καλή Σαρακοστή