Σύγχρονα θαύματα Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Σύγχρονα θαύματα Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

Δημοσίευση από efthumhs »

Απο την Ι.Μ Αγίων Σεραφείμ και Αυγουστίνου στο Τρίκορφο Φωκίδας

ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ

1. Πριν κάποια περίπου χρόνια στη Μονή μας, και συγκεκριμένα την ημέρα της εορτής του Αγίου Σεραφείμ στις 19 Ιουλίου του 1993, δύο γυναίκες που έπασχαν από δαιμονισμό την ώρα ακριβώς της λιτάνευσης της Αγίας του Εικόνος, έπεσαν κάτω και φώναζαν τα δαιμόνια ότι ο Άγιος τα καίει. Μετά από λίγο οι δαίμονες μπροστά σε όλους τράπηκαν σε φυγή και από τότε οι δύο κοπέλες, με τις πρεσβείες του Αγίου Σεραφείμ, έγιναν καλά. Τα ονόματά τους και οι διευθύνσεις τους υπάρχουν στο Μοναστήρι μας.

2. Αλλά και η μητέρα του Γέροντά μας έπασχε από καρκίνο του δέρματος για περισσότερο από ένα χρόνο. Η πληγή που είχε στην περιοχή του στόματός της δεν έκλεινε και οι γιατροί απεφάσισαν να επέμβουν χειρουργικά. Στις 22 Αυγούστου του 1993 ήταν κανονισμένο να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Ο Άγιος Σεραφείμ έκανε όμως το θαύμα του. Από την ημέρα της γιορτής του, η κ. Παναγιώτα έβαζε καθημερινά το λαδάκι του πάνω στην πληγή του καρκίνου. Η πληγή άρχισε ξαφνικά να κλείνει και μέσα σε 20 ημέρες ο καρκίνος εξαφανίσθηκε. Οι γιατροί μάταια περίμεναν την κ. Παναγιώτα για να την χειρουργήσουν, αφού ο Άγιος Σεραφείμ είχε κάνει το θαύμα του.

3. Η κ. Πανταζοπούλου, από την περιοχή του Ζωγράφου, έχει την δική της μαρτυρία για την θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σεραφείμ στην περίπτωση του γιου της Ναπολέοντος, ο οποίος είχε κύστη κόκυγος και ο γιατρός είπε ότι πρέπει να γίνει εγχείρηση. Η κ. Πανταζοπούλου όμως ήξερε τον βίο του Αγίου Σεραφείμ και τα άπειρα θαύματά του. Με το λαδάκι του Αγίου λοιπόν άλειφε, με πίστη και προσευχή, την πληγή του παιδιού της και παρακαλούσε τον Άγιο για την θεραπεία του. Στην επόμενη επίσκεψή τους στον γιατρό, τον άκουσαν έκπληκτοι να τούς ρωτά πότε και που εγχειρίσθηκε ο μικρός. Απορημένη εκείνη τον διαβεβαίωσε ότι το παιδί δεν εισήχθει καν σε νοσοκομείο και ούτε φυσικά υπεβλήθει σε εγχείρηση. Ομολόγησε στον γιατρό ότι το μόνο που έκανε ήταν να αλείφει, με ελπίδα στον Θεό και στις πρεσβείες του Αγίου Του, με το λαδάκι την πληγή του παιδιού της. Ο γιατρός της έδειξε τότε ότι όχι μόνο το παιδί της γιατρεύτηκε αλλά και υπάρχει ακόμα και η τομή της εγχειρήσεως. Από τότε η οικογένεια Πανταζοπούλου τιμά τον Άγιο Σεραφείμ σαν προστάτη της.

4. Η κ. Νικολακοπούλου Μαρία, από την Οβρυά Πατρών, έπασχε από έναν όγκο σαν πορτοκάλι στους λεμφαδένες της. Με μεγάλη πίστη προσήλθε στη Μονή μας για να ζητήσει την βοήθεια του Αγίου Σεραφείμ του Ιαματικού. Παρακάλεσε έναν μοναχό να την σταυρώσει με το Τίμιο Ξύλο, την σταύρωσε και της έδωσε να βάλει τον αγιασμό από την πηγή του Αγίου Σεραφείμ. Και ω! του θαύματος! ο όγκος αποξηράνθηκε και η κ. Μαρία σήμερα είναι καλά.

5. Ο κ. Σάκκος Γεώργιος από το Αγρίνιο είχε λευχαιμία και ήλθε στο Μοναστήρι μας για να ζητήσει την βοήθεια του Αγίου Σεραφείμ. Προσευχήθηκε στον Άγιο και τον παρεκάλεσε να επέμβει. Μετά είπε σε κάποιο μοναχό και τον σταύρωσε με το Τίμιο Ξύλο, ο δε μοναχός που τον σταύρωσε του είπε: Πήγαινε και θα γίνεις καλά. Ο Άγιος θα επέμβει. Όπως και όντως έγινε και σήμερα είναι τελείως καλά.

6. Ο κ. Ευάγγελος Σωφρόνης, από την Ποταμούλα Αγρινίου, έπασχε, όπως μας δήλωσε, από βρογχίτιδα. Ερχόμενος στην Μονή μας και ακούγοντας τούς Μοναχούς που μιλούσαν για την ιαματική δύναμη του Αγίου Σεραφείμ παρεκάλεσε τον Άγιο Σεραφείμ να τον θεραπεύσει από την βρογχίτιδα. Πήρε δε αγιασμό του Αγίου και ήπιε. Μέχρι και σήμερα ο κ. Ευάγγελος δοξάζει τον άγιο Σεραφείμ ο οποίος τον θεράπευσε.

7. Ο κ. Παπασταματίου Αλέξανδρος, από το Κερατσίνι Πειραιώς, είχε όγκο. Παρεκάλεσε τον Άγιο, με πίστη και έβαλε επάνω του το αγίασμα του Αγίου. Την άλλη μέρα ο όγκος είχε εξαφανισθεί.

8. Η κ. Καίτη Κολοκυθά από την Ηλιούπολη, ήταν έτοιμη να γεννήσει, αλλά το παιδί δεν ελάμβανε την κατάλληλη θέση και οι γιατροί της είπαν ότι το παιδί θα το πάρουν με καισαρική. Αμέσως τηλεφώνησαν στη Μονή μας και ο Γέροντας τους είπε να πάνε στο πατρικό του σπίτι να πάρουν αγιασμό του Αγίου Σεραφείμ και να βάλουν πάνω στην κοιλιά της και το παιδί θα γυρίσει αμέσως στη φυσιολογική του θέση. Και, ω του θαύματος! μόλις έβαλαν τον αγιασμό, ο γιατρός έκπληκτος είδε το παιδί να λαμβάνει την κανονική θέση του τοκετού και το παιδί γεννήθηκε φυσιολογικά.

9. Η κυρία Μαϊστρέλλη Μαρία από τον Ασπρόπυργο μας διηγείται:
Το θαύμα με το μοσχάρι
Ο γιος μου Παναγιώτης Παντελής είχε πάει στην κατασκήνωση το καλοκαίρι του 1999 στο Τρίκορφο.
Εκεί οι μοναχοί είπαν ότι ήθελαν να αγοράσουν ένα μοσχάρι. Το παιδί είπε στον πατέρα Χριστοφόρο ότι θα πω στους γονείς μου να φέρουμε ένα δικό μας.Πράγματι το παιδί μας το ανέφερε και του υποσχεθήκαμε ότι μόλις γεννήσει μία αγελάδα που περιμέναμε (το Νο 47) θα το δώσουμε στο μοναστήρι. Τηλεφωνήσαμε στον πατέρα Χριστοφόρο και του το είπαμε.Περνώντας όμως οι μέρες, αφού γέννησε η αγελάδα κοιτώντας το μοσχάρι σκέφθηκα αυτό να το κρατήσουμε γιατί ήταν πολύ όμορφο και να δώσουμε κάποιο άλλο.
Την επομένη το πρωί, ώρα 4.30, μόλις είχα μπει στο στάβλο, πίσω μου στην πόρτα ένοιωσα κάποιον να με κοιτά. Γύρισα με φόβο μήπως ήταν κάποιος για κακό.Είδα ένα γέροντα με λευκό ράσο και κόκκινη ζώνη ο οποίος μου μίλησε αυστηρά.
- Το μοσχάρι να το πας εκεί που το έταξες.
- Θα πάω το άλλο που θα γεννηθεί, είπα.
- Όχι, θα πας το δικό μου που μου υποσχέθηκες. Την ίδια ημέρα πήρα το μοσχάρι με το σύζυγο και το πήγα εκεί στο Μοναστήρι του Τρικόρφου.

Μαϊστρέλλη Μαρία

Αυτά και άλλα πολλά σημεία και θαύματα δίδει στις ημέρες μας ο Άγιος, αλλά μετά τα θαύματα του Αγίου Σεραφείμ ας επανέλθουμε στη ζωή του για να την ολοκληρώσουμε
Άβαταρ μέλους
heart
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1069
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 19, 2008 6:24 pm
Τοποθεσία: Κωσταντινος@Ευβοια

Re: Σύγχρονα θαύματα Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ

Δημοσίευση από heart »

της ευλογειες του να εχουμε.ευχαρηστουμε αδελφε
"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”