Σελίδα 1 από 1

Θαύμα σε μητέρα από το Λονδίνο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 12, 2009 10:57 am
από max1
Το περιστατικό που σας διηγηθώ συνέβη πριν λίγα χρόνια και το διηγήθηκε μοναχός για το Γέροντα του, ο οποίος είναι σε μοναστήρι εκτός Αγίου Όρους αλλά επειδή είναι εν ζωή δε μπορώ να αποκαλύψω.
Ήταν μια γυναίκα που ζούσε χρόνια στο Λονδίνο με τα παιδιά της. Από τον άντρα της είχε χωρίσει. Η ζωή της δεν είχε σχέση με το Χριστό και την εκκλησία.
Μια φορά από τα πολλά παρακάλια της μάνας της, όταν ήταν μικρή, δέχτηκε να πάει σε πνευματικό να εξομολογηθεί αλλά όταν μπήκε μέσα του λέει "Κοίταξε Πάτερ, εγώ ήρθα με το ζόρι εδώ, δε θέλω να εξομολογηθώ". Της λέει τότε ο εξομολόγος "Όπως επιθυμείς παιδί μου, θα ήθελα όμως μία χάρη να μου κάνεις μια και ήρθες, αν θες", "εντάξει Πάτερ" του λέει εκείνη. "Μπορείς μια φορά τη μέρα,όποτε θυμηθείς να λες από μέσα σου ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ", "Εύκολο είναι αυτό, εντάξει" του λέει η κοπέλα και φεύγει.
Πέρασαν τα χρόνια, η γυναίκα απέκτησε 2 παιδιά και χώρισε. Κάποια στιγμή ο ένας της γυιος αρρώστησε βαριά, μπήκε στο νοσοκομείο και τον είχαν στην εντατική. Οι γιατροί της είπαν ότι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες. Μέσα στην τρέλα και την απόγνωση της η γυναίκα κόντεψε να τρελαθεί. Δεν είχε και κανένα στενό συγγενή εκεί. Μέσα στην απελπισία της και με κλάματα γύρω στις 2 ώρα τη νύχτα και έξω από την εντατική πηγαίνει και σχηματίζει έναν αριθμό τηλεφώνου από Ελλάδα στην τύχη για να μιλήσει με κάποιον.
Το τηλέφωνο ήταν ενός μοναστηριού και το σηκώνει ο ίδιος ο Γέροντας που είπα στην αρχή. Με κλάματα η γυναίκα αρχίζει να ζητάει βοήθεια. Ο Γέροντας κάθισε υπομονετικά, της μίλησε αρκετή ώρα για την παρηγορήσει και κάποια στιγμή της λέει πως πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο. Η γυναίκα αρνείται και τον παρακαλεί να μην της το κλείσει. "Δεν έχω κάποιον άλλο να μιλήσω θα τρελαθώ" του λέει "σας παρακαλώ, μη με αφήνετε, δεν αντέχω"
Με τα πολλά ο Γέροντας αφού είδε πως δε γινόταν αλλιώς της λέει "Τότε βρες μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και βάλτην στο στήθος του παιδιού και θα γίνει καλά" και της κλείνει το τηλέφωνο.
Μέσα στην τρέλα της η γυναίκα αρχίζει να τρέχει σαν τρελή από δω κι από κει, ψάχνει να βρει κάποιον Έλληνα για να βρει κάπου την εικόνα και κάποια στιγμή βρίσκει μια μικρή εικόνα του Αγίου. Την παίρνει και τρέχει βολίδα μέσα στην εντατική. Οι νοσοκόμες που τη βλέπουν τρέχουν πίσω της για να την εμποδίσουν γιατί εκεί απαγορεύεται η είσοδος σε όλους. Πριν προλάβουν όμως, η μητέρα μπαίνει και πηγαίνει στο γυιο της και του βάζει την εικόνα στο στήθος. Τρέχουν κι οι νοσοκόμες και πάνε να τη βγάλουν έξω φωνάζοντας. Ξαφνικά όμως ακούγεται η φωνή του παιδιού "Μαμά πεινάω". Με δάκρυα στα μάτια αγκαλιάζει η μητέρα το γυιο της και το τι γίνεται στο νοσοκομείο δεν περιγράφεται.
Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Η γυναίκα αυτή είχε κρατήσει τον αριθμό του τηλεφώνου και μετά από λίγο καιρό, μόλις το παιδί έγινε εντελώς καλά, το παίρνει και ψάχνει από το νούμερο, βρίσκει το μοναστήρι και πηγαίνει να συναντήσει το Γέροντα για να τον ευχαριστήσει.
Μόλις τη βλέπει ο Γέροντας απορεί. Της λέει γιατί ήρθες εδώ; Κι αφού η γυναίκα του εξηγεί ότι το παιδί έγινε καλά και ήθελε να τον ευχαριστήσει, της απαντά "εγώ δεν έκανα τίποτα, εσύ το έσωσες το παιδί"
-"Εγώ πως;" απαντάει η γυναίκα με απορία.
- "Εσύ με την πίστη σου και την υπακοή σου" της λέει "και για να σου εξηγήσω, θυμάσαι που όταν ήσουνα μικρή πήγες στον πνευματικό και σου είπε να λες κάθε μέρα μια φορά την ευχή ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ"
-"Ναι", του λέει αυτή ακόμη πιο απορημένη,
-"Εσύ υπάκουσες στον πνευματικό και αν και δεν ήσουν καλή χριστιανή τήρησες αυτόν τον κανόνα μέχρι σήμερα. Για αυτήν σου την υπακοή ο Κύριος σου θεράπευσε το γυιο" της λέει.
Με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα έφυγε συντετριμένη από το μοναστήρι κάνοντας από τότε στροφή 180 μοιρών στη ζωή της.

Re: Θαύμα σε μητέρα από το Λονδίνο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 12, 2009 11:04 am
από smarti
Πολύ ωραία η ιστορία αυτή που μας έγραψες Μάξιμε. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ! Είναι τοσο ζωντανή η πίστη μας και τα θαύματα που γίνονται τόσα πολλά. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!

Re: Θαύμα σε μητέρα από το Λονδίνο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μάιος 12, 2009 11:31 am
από dora gian
μοιαζει σαν ιστοριες που εχω ακουσει και εγω απο κοσμο για συγκεκριμενο γεροντα εν ζωη , με την ιδια αντιμετωπιση, ειδατε τη διαφορα , την αγαπη που εδειξε ο γεροντας σε μια οχι και τοσο πιστη? Σευχαριστουμε ....... :8