Σελίδα 1 από 1

Δικέφαλος αετός (Βυζαντινή σημαία)

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 21, 2009 2:10 pm
από Γεώργιος-Κέρκυρα
Πριν από μερικές εβδομάδες διάβασα ένα άρθρο στην "Καθημερινή" , στο οποίο ο δημοσιογράφος ισχυριζόταν (με ειρωνικό ύφος) ότι ο δικέφαλος αετός τον οποίο βλέπουμε στις Εκκλησίες και τα διάφορα εκκλησιαστικά κτίρια, είναι στην πραγματικότητα ένα ασιατικό έμβλημα που πρωτοχρησιμοποίησαν οι Σελτζούκοι και έπειτα οι Οθωμανοί Τούρκοι, για να συμβολίσουν τις κτήσεις τους σε Ανατολή-Δύση (Ασία-Βαλκάνια). Το δάνειο αυτό σύμβολο χρησιμοποίησαν οι υστεροβυζαντινοί αυτοκράτορες για πολύ λίγα χρόνια σχετικά και μέχρι την άλωση της Πόλης. Αν αληθεύουν τα παραπάνω, πως ταυτίστηκε με την Ορθοδοξία; Δεν αναπαριστά μάλιστα την ισχύ κοσμικής εξουσίας; Ευχαριστώ!

Re: Δικέφαλος αετός (Βυζαντινή σημαία)

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 21, 2009 2:34 pm
από Harrys1934
Το πουλί του Βυζαντίου φίλε μου ναι σημαίνει την κυριαρχία Ανατολή και Δύση, αλλά όχι των τούρκων, αλλά των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. Γιαυτό έμβλημα αυτό το έχουμε μέχρι σήμερα. Μείνε ήσυχος από την αγωνία σου, αλλά επειδή η διαφορά της ώρας που έχουμε δεν μου δίνει χρόνο να σου γράψω περισσότερα, αλλά για να σταματήσεις να ανησυχείς.

Re: Δικέφαλος αετός (Βυζαντινή σημαία)

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Μαρ 21, 2009 3:12 pm
από zafeiris
Γεώργιος-Κέρκυρα έγραψε:Πριν από μερικές εβδομάδες διάβασα ένα άρθρο στην "Καθημερινή" , στο οποίο ο δημοσιογράφος ισχυριζόταν (με ειρωνικό ύφος) ότι ο δικέφαλος αετός τον οποίο βλέπουμε στις Εκκλησίες και τα διάφορα εκκλησιαστικά κτίρια, είναι στην πραγματικότητα ένα ασιατικό έμβλημα που πρωτοχρησιμοποίησαν οι Σελτζούκοι και έπειτα οι Οθωμανοί Τούρκοι, για να συμβολίσουν τις κτήσεις τους σε Ανατολή-Δύση (Ασία-Βαλκάνια). Το δάνειο αυτό σύμβολο χρησιμοποίησαν οι υστεροβυζαντινοί αυτοκράτορες για πολύ λίγα χρόνια σχετικά και μέχρι την άλωση της Πόλης. Αν αληθεύουν τα παραπάνω, πως ταυτίστηκε με την Ορθοδοξία; Δεν αναπαριστά μάλιστα την ισχύ κοσμικής εξουσίας; Ευχαριστώ!
απλώς βρέθηκε ακόμα ένα καμπλεξικός δημοσιογράφος με ανθελληνικά και αντιχριστιανικά αισθήματα